Blyneliai su įdarais patinka visiems. Ar žinojote, kad šio patiekalo pavadinimas išvertus iš vokiečių kalbos (komm morgen wieder) reiškia „ateik rytoj vėl“?
Receptas – nieko sudėtingo. Įdarų variacijos irgi gali būti įvairiausios. Klasikiniai – su virtais plaučiais ir mėsa. Lietiniai su įdaru man labai patinka, nes juos galima pačirškinti svieste iki traškios plutelės… Mmm! Vienintelis minusas – jiems reikia daug laiko.
Receptas paprastas. Blynelių tešlai reikės 1 l pieno, 500 ml vandens, 1 kiaušinio, 1 arbat. š. cukraus ir žiupsnelio druskos. Maišydama subėriau apie 300 g miltų, kad tešla būtų kaip vidutinio tirštumo kefyras. Viską suplakiau. Iš tiek tešlos išeina apie 20–22 lietiniai.
Įdarui naudojau 2 svogūnus, 1 nedidelę papriką, 3–4 česnako skilteles. Vietoj paprikos tinka morkos, bet tą dieną jų nebeturėjau. Iš pradžių apkepiau daržoves ir sudėjau sumaltus virtus elnės plaučius, maždaug 1 kg. Galbūt šiek tiek mažiau, nes stambesnes dalis nupjoviau ir pavaišinau šunis. Įdarą šiek tiek patroškinau (5–7 min.), kad gražiai susimaišytų. Kadangi ant mėsmalės buvo uždėtas smulkus sietelis, įdaro faktūra išėjo švelni ir vienalytė.
Tada – mėgstamiausias darbelis: blynelių vyniojimas. Man jų išėjo 20. Sudėjau į indą ir į šaldytuvą – išalkus galima kelis pasiimti ir pakepti su sviesteliu.
Videoreceptas
Žurnalas Medžioklė. Prenumeruok Lietuvos pašte arba ieškok spaudos prekybos vietose!