Virtuvė

Bebro kepenys pataluose0

Nuotrauka: Kataryna Šterna

Bebro kepenėlės tradiciškai arba kepamos keptuvėje, arba malamos į paštetą, tačiau kulinarijoje kaip ir gyvenime – amžina tai, kas keičiasi. Ieškodama vis naujų receptų ir negalėdama pasipriešinti variacijų pagundai, bebro kepenis pagaminau su daržovėmis.

Ingredientai

Bebro kepenys
Didelė morka
3 svogūnai
Prieskoniai: druska, pipirai, lauro lapas
Daržovių skoniui sustiprinti: naminis pomidorų padažas, paprika, aitrieji pipirai, česnakai ir daug žalumynų, vienas šaukštas Vusterio padažo ir 50 g slyvų džemo.
Vietoj pomidorų padažo galima naudoti 3–4 nedidelius šviežius pomidorus.

Bebro kepenys

Gaminimas

Keptuvėje apkepkite svogūnus, česnakus ir morkas. Kepti rekomenduojama su sviestu, nes jis suteikia patiekalui ypatingą skonį. Jeigu namuose turite šviežių pomidorų, supjaustykite juos ir apkepkite atskirai, paskui sukrėskite į kitas daržoves. Jeigu pomidorų neturite, galite naudoti naminį pomidorų padažą, pomidorus savo sultyse, o blogiausiu atveju – pirktinį kečupą. Pomidorų reikia, nes jie visai kombinacijai suteikia natūralios rūgštelės, tad galima apsieiti be acto ar citrinų.

Visas daržoves sumaišykite ir suberkite prieskonius, išskyrus druską.

Susiję straipsniai

Paskui supjaustykite bebro kepenis centimetro storio juostelėmis, pavartykite miltuose ir iškepkite įkaitintoje keptuvėje.

Į stiklinį indą dėkite sluoksnį kepenų, pabarstykite žiupsneliu druskos, padenkite daržovėmis ir vėl pasūdykite. Darykite tiek sluoksnių, kiek reikalauja estetinės darnos jausmas arba kiek užtenka ingredientų. Paskui viską paspauskite šaukštu ar mentele, kad ingredientai gerai susislėgtų. Įpilkite maždaug 100 g virinto vandens ir uždengę palikite 10–12 valandų.

Receptas gana paprastas, bet užima nemažai laiko. Gaminti trunka maždaug pusantros valandos.

LA.lv
Prašome komentuoti mandagiai, nekurstyti neapykantos ir apsieiti be keiksmažodžių.