Žinoma, kivio paukščio nuotrauka yra pokštas. Į mėsos marinatą reikia įdėti egzotiškų vaisių – kivi.
Žinoma, kad žvėrienos mėsą prieš gaminant rekomenduojama subrandinti ne tik dėl skoninių ypatybių, bet ir dėl struktūros.
O jei atrodo, kad vien brandinimo galėtų būti per mažai, išbandyta priemonė gyslotam, kietam mėsos gabalui padaryti sukramtomam – kiviai. Be abejo, tiks ir citrusiniai vaisiai, kuriuose yra rūgščių.
Kivį reikia supjaustyti ar suspausti, kad iš jo išsiskirtų sultys, ir sudėti į marinatą. Taip mėsą galima marinuoti kelias valandas.
Reikia atsiminti, kad kivių nereikėtų dėti per daug. Tada mėsa taps miltinga ir biri. Ypač jei mėsą marinuosite dieną prieš iškylą.
Kiek kivių reikėtų dėti į šašlyką? 2 kilogramams mėsos – vienas vaisius, ne daugiau!