Virtuvė

Greitas receptas. Karšta širdis0


Karšta širdis lėkštėje
Karšta širdis lėkštėje
Nuotrauka: Kataryna Šterna

Vienas mėgstamiausių patiekalų yra Komm Morgen wieder – blynai su virtais subproduktais (širdimi, plaučiais ir kt.). Labai skanus patiekalas, kuriam vis dėlto reikia daug laiko ir netgi ryžto. Kartais būtent pasiryžti yra sunkiausia.

Taigi, jeigu šaldytuve netyčia užsiliko virta elnio širdis, yra būdas ją greitai panaudoti ir negaminti to Komm Morgen wieder.

Ingredientai

Elnio širdis
Svogūnas
Du vidutinio dydžio pomidorai
Česnakai
Prieskoniai: rausvoji Himalajų druska, rudasis cukrus, juodieji pipirai, karis, raudonėliai, raudonieji pipirai
Padažai: sojų, žuvies padažas (iš tiesų pagamintas iš žuvies) ir neseniai pirktas Bulgarijos įmonės Chilli Hills Foods aštrus padažas Red Heat
Sviestas

Gaminimas

Svieste pakepinkite svogūnus, sudėkite pjaustytus pomidorus, visų norimų prieskonių, po du valgomuosius šaukštus sojų ir žuvies padažo. Aštriojo padažo dėkite pagal skonį – pirmą kartą gyvenime įdėjau du arbatinius šaukštelius su kaupu. Uch! Uždenkite ir troškinkite ant vidutinės ugnies.

Patroškinkite tol, kol aštriu peiliu plonais griežinėliais supjaustysite virtą širdį. Aišku, prieš tai reikia nupjauti viską, kas nereikalinga – aortas ir riebalus. Nepamirškite širdies nuskalauti, jeigu to dar nepadarėte prieš virdami ar net prieš šaldydami.

Supjaustytą širdį iškart sudėkite į troškinį. Jeigu padažo ir pomidorų sulčių nugaravo, galima įpilti šiek tiek vandens. Leiskite visiems ingredientams gražiai susimaišyti ir išjunkite ugnį (maždaug po 5–7 minučių, kai sudėjote širdį).

Greitas receptas. Karšta širdis.
LA.lv
Prašome komentuoti mandagiai, nekurstyti neapykantos ir apsieiti be keiksmažodžių.