Patirtis

Vokiečių medžiotojai rodė pavyzdį. Į protestą susirenka 1500 profesijos atstovų0

Nuotrauka: natuerlich-jagd.de

Šaltinis čia

Sausio 10 d. daugiau nei 1500 demonstrantų iš Meklenburgo-Pomeranijos medžioklės organizacijų ir kitų draugiškų asociacijų susirinko Šverine prie federalinės valstijos vyriausybės pastato į protesto akciją su šūkiu „Mes esame beprotiškai nusiteikę“. Protestantų tikslas buvo pabrėžti naujojo, dar nepatvirtinto medžioklės įstatymo trūkumus.

Meklenburgo-Pomeranijos medžiotojų asociacijos prezidentas dr. Florianas Ahe aiškiai ir glaustai paaiškino medžiotojų poziciją, tačiau pati demonstracija įrodė stiprų medžiotojų solidarumą ir ryžtą kovoti už medžiojamųjų gyvūnų gerovę ir sąžiningą medžioklę.

Demonstracijos laikas buvo pritaikytas prie federalinės žemės parlamento žemės ūkio komiteto posėdžio, kuriame buvo svarstomas naujasis medžioklės įstatymas.

Žemės ūkio ministras dr. Till Backhaus kritikavo medžiotojų asociacijos teiginius:
„Mano biuras nuo 2019 metų dirba su Medžioklės įstatymo peržiūra. Nacionalinė medžiotojų asociacija, kuri atstovauja ir mūsų federalinės žemės medžiotojų bendruomenei, procese dalyvavo nuo pat pradžių. Viskas buvo sutarta, tačiau paviešinus įstatymo projektą, ėmė ryškėti kontrargumentai“.

Įstatymu siekiama pakeisti elnių ir danielių medžioklės sąlygas šioje Vokietijos žemėje, siekiant reguliuoti populiacijas, taip pat reguliuoti dronų naudojimą medžioklėje.

“Tik 24% Meklenburgo-Pomeranijos žemės dengia miškai, o tai yra žemiausias rodiklis tarp visų federalinių žemių. Atsižvelgdama į klimato kaitos poveikį, Vyriausybė kelia naujas sąlygas, kurios leis pasiekti klimato tikslus. Tai įmanoma tik su laukinių gyvūnų populiacija, atitinkančia buveinę“, – sakė Backhausas.

Kalbėdamas apie naująjį medžioklės įstatymą, ministras nurodė du svarbius dalykus. Bepiločius orlaivius (dronus) vis dar leidžiama naudoti tik elninių gyvūnų jauniklių, kiškių ir ant žemės perinčių paukščių gelbėjimui, bet ne medžioklei.
Dėl naktinio matymo taikiklių naudojimo įstatymo projekte numatyta, kad tokiais įrenginiais galima medžioti tik šernus, smulkius plėšrūnus ir invazinę rūšį – nutriją.

Ankstesni siūlymai leisti medžioti kitus kanopinius gyvūnus su naktinio matymo taikikliais į įstatymą nebuvo įtraukti. Taurius elnius ir danielius, kaip ir anksčiau, galima medžioti nuo spalio 1-osios iki sausio 31-ąją, tačiau tik su dieniniais optiniais taikikliais“, – sakė ministras.

Till Backhaus pabrėžė, kad medžiotojų nuogąstavimai iš dalies suprantami, tačiau medžioklės įstatymo nuostatos ir medžioklės planavimas pagrįstas moksliškai patvirtintais aplinkos ir rūšių monitoringo duomenimis. Be to, gerai žinoma, kad yra privačių medžioklės plotų, kuriuose išlaikomos labai didelės medžiojamųjų rūšių populiacijos. Gyvūnai tokiose teritorijose daro didelę žalą žemės ūkio plotams ir miškams, dažniau nei kitur tampa rimtų autoavarijų, kuriose nukenčia žmonės, priežastimi.

Pabaigoje ministras išreiškė viltį, kad anksčiau su visais socialiniais partneriais sutartas Medžioklės įstatymas bus priimtas. Šaltinis čia

Įsigykite naujausią žurnalo numerį internetu!

Prenumeruokite žurnalą tiesiogiai internetu!

Susiję straipsniai

Naujasis priedas. Medžioklės ginklai ir šaudymas

LA.lv