Virtuvė

Žąsies filė sriuba. Išlaižytas bus net puodas0

Nuotrauka: Linda Dombrovska

Kartkartėmis užsimanau sriubos, bet vis dar ieškau savo tobulos sriubos recepto, tad kaskart tenka improvizuoti. Prasidėjus naujam žąsų medžioklės sezonui, reikia suvartoti šaldiklio dugnan sukritusius paukščius. Jame gulėjo viena vakuumuota ir šaldiklyje dvejus metus išgulėjusi žąsis, taip pat sužvejojau paskutinę skardinę šaldyto sultinio. Tad planas aiškus!

Į sultinį sudėjau daržoves – buvo morkų, bulvių, bet galima naudoti bet ką, kas likę darže ar suruošta žiemos atsargoms. Kol visa tai verda, iš atšildytos žąsies išpjaunu krūtinėlę. Taip pat galima naudoti ir antį. Krūtinėlę supjausčiau gabalėliais ir apkepiau su sviestu ir svogūnais. O žąsies skeletą, kuris buvo šiek tiek nukentėjęs nuo šalčio, sudėjau į puodą kitai sultinio porcijai virti. Užkaičiau ant nedidelės ugnies ir pamiršau – prisiminiau tik vakare, kai buvo suviręs pats geriausias sultinys.

Kai žąsies krūtinėlė apkeps su svogūnais, viską reikia sudėti į puodą, kad šiek tiek pavirtų sriuboje. Iš žąsies krūtinėlės taip pat galima paruošti puikų kepsnį, bet mėsa šaldiklyje buvo prastovėjusi dvejus metus, tad vis dėlto turėjo tą tipišką šaldiklio prieskonį, todėl nusprendžiau sudėti į sriubą. Be to, gaminant laukinę žąsį, reikia atsiminti, kad mėsa gali būti sunkiai virškinama, jei nebus virta pakankamai ilgai.

Prieskonių pagal skonį – šiuo klausimu nėra vieno teisingo recepto. Sultinį naudojau šaldytą, iš anksto išvirtą, todėl jis jau buvo su prieskoniais ir man dėl to nereikėjo jaudintis.

Išėjo tokia gera ir soti guliašinė sriuba, kurią galima valgyti su grietine, žalumynais, aš pasirinkau pagardinti aitriųjų paprikų padažu. Labai šildanti, soti ir skani. O žąsienos sultinys dabar lauks savo pasirodymo kitą kartą.

Įsigykite naujausią žurnalo numerį internetu!

Prenumeruokite žurnalą tiesiogiai internetu!

Naujasis priedas. Medžioklės ginklai ir šaudymas

LA.lv