Virtuvė

Unikalus receptas! Šerno galva maiše0

Šį receptą sužinojau iš Neriuko. Receptas labai paprastas, bet iki šiol nieko panašaus nebuvau ragavusi.
Reikia šerno galvos be snukio. Geriausia ją sukapoti plonu kirviu ar supjaustyti peiliniu pjūklu. Atsargiai – nesugadinkite geležtės į dantis. Pasiekę šaknis kaulą laužkite.

Galvos ašiai statmeną pjūvį atlikite žemiau akių. Paskui kaukolę perkirskite vienu stipriu kirčiu arba perpjaukite per pusę išilgai. Be to, būtų gerai, jeigu smegenų puses paliktumėte savo vietose. O dabar pradedame gaminti.

Ingredientai

Šerno (ar briedžio, elnio) galva
2 šaukšteliai druskos
1/2 šaukštelio cukraus
Prieskoniai: juodieji pipirai, raudonėliai, rozmarinai, cinamonas (1/4 šaukštelio)
4–6 skiltelės česnako

Nuotrauka: Kataryna Šterna

Gaminimas

Druską, cukrų ir prieskonius sumaišykite ir šiuo mišiniu įtrinkite nuluptą ir perpjautą galvą. Būtinai įberkite cinamono, nes jis neutralizuoja riebalų skonį ir suteikia egzotiško kvapo.

Pasak Neriuko, norint dar skaniau, kailį reikia nusvilinti – su oda šerno galva išeina dar gardesnė.
Paskui šerno galvos puses padėkite nusivarvėti ant grotelių ar į negilų indą, iš kurio kartkartėmis nupilkite nereikalingą skystį. Taip sausai marinuota galva turi stovėti 2–3 dienas, geriausia – 4.

Dieną prieš kepant reikia supjaustyti česnakus ir apdėlioti jais visą mėsą. Galvos puses įdėkite į atskirus kepimo maišus, įmeskite bulvių ar kitų mėgstamų daržovių. Prieš tai daržoves pasūdykite ir apiberkite mėgstamais prieskoniais. Į maišą įpilkite šiek tiek vandens ir alyvuogių aliejaus, bet ne daugiau kaip du šaukštus.

Galvą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 1,5 valandos.

Prenumeruokite žurnalą Medžioklė iki 2022 m. pabaiga!

LA.lv