Virtuvė

Šerniuko mentė lašinių pataluose0

Nuotrauka: Kataryna Šterna

Pavasarį sumedžiotas šerniukas mandagiai gulėjo šaldiklyje, laukdamas savo eilės, ir štai sulaukė. Ką gi iš tokios brangenybės pagaminti?

Pernykštis šerniukas pavasarį dar visai neriebus, todėl panašiai kaip su stirniena ar briediena jo mėsą reikia sudrėkinti. Sprendimas – ploni kiaulienos lašinių gabaliukai, susluoksniuoti po ir ant mėsos. Gaminti pasirinkau savo pamėgtą Pirex stiklinį indą su dangčiu.

Ingredientai

~1,2 kg šerno mentės be kaulo
300 g kiaulienos lašinių
50 ml aliejaus
1 arbat. š. garstyčių, 1 valg. š. žuvų padažo, medaus, juodųjų pipirų, po 1 arbat. š. raudonėlių ir jūros druskos, šiek tiek muskatų, druskos lašiniams

Šerniuko mentė

Gaminimas

Susiję straipsniai

Padengiau lašiniais indo dugną ir švelniai pasūdžiau. Dubenyje sumaišiau aliejų su prieskoniais, medumi ir garstyčiomis, įpyliau žuvų padažo, įtarkavau muskatų (gana rimtą žiupsnelį). Viską sumaišiau ir marinatu ištryniau mėsą.

Paguldžiau gražiai sulankstytą mentelę ant lašinių ir padengiau antru lašinių sluoksniu, tarp mėsos ir lašinukų įkišau rozmarino šakelę.

Jokio vandens!

Gaminau orkaitėje apie 3 valandas 150 laipsnių ir dar 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje.

Žurnalas Medžioklė. Prenumeruok Lietuvos pašte arba ieškok spaudos prekybos vietose.

LA.lv
Prašome komentuoti mandagiai, nekurstyti neapykantos ir apsieiti be keiksmažodžių.