Virtuvė

Receptas. Stirnienos šlaunis žolelių svieste0

Nuotrauka: Emilija Mariševa

Jei reikia kepti kepsnį, tai mano mėgstamiausia mėsos dalis vis dėlto yra stirnos šlaunis su visu kaulu. Tačiau šį kartą reikėjo tenkintis stirnos vyru – tai tarp kitko, kalbant nemedžiotojams, kurie pastaruoju metu dažnai susipainioja, kas yra kas. Žodžiu, šį kartą kepame žolelių sviestu išteptą stirnino šlaunies kepsnį.

Sudėtis

Stirnienos šlaunis
Sviestas (kiekis priklauso nuo kepsnio dydžio)
Žalumynai pagal skonį (krapai, petražolės)
Rūkytos paprikos milteliai
Druska, pipirai
Mėsos marinatui: sojos padažas, garstyčių grūdeliai, česnakai



Gaminimas

Iš vakaro stirnienos šlaunis pamarinuojama su garstyčių grūdeliais, sojų padažu, smulkintu česnaku ir paliekama marinuotis per naktį. Kitą dieną šakute suspaudžiamas minkštas sviestas, į jį įdedama žalumynų, šiuo atveju – krapų, truputį petražolių, rūkytos paprikos miltelių. Sviesto reikia tiek, kad juo būtų galima visiškai sutepti kepsnį. Mėsa ištepama paruoštu sviesto mišiniu, jei reikia, pabarstoma prieskoniais pagal skonį ir įdedama į kepimo maišelį. Orkaitė įkaitinama ir mėsa kepama apie 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Kepimo trukmė, žinoma, priklauso nuo kepsnio dydžio. Šį kartą gabalas nėra labai didelis, ir norisi, kad jis dar neperkeptų, o vidurys liktų rausvas.

Po to įkaitinamas grilis ir greitai apkepinami kepsnio šonai, kad jis būtų dar labiau paskrudęs. Pabaigoje jį dar galima apšlakstyti maišelyje susidariusiu sviesto ir prieskonių padažu. Mėsa supjaustoma gabalais, patiekiama su pasirinktu garnyru.

Įsigykite naujausią žurnalo numerį internetu!

Susiję straipsniai

Naujasis priedas. Medžioklės ginklai ir šaudymas

LA.lv