Virtuvė

Greitas receptas. Stirnos filė karpačas0

Nuotrauka: iš archyvo

Karpačas, kartais vadinamas ir karpačo (it. carpaccio) yra itališkos virtuvės šaltas užkandis iš žalios jautienos. Karpačas išrastas apie 1950 m. Venecijos restorane Harry’s Bar. Pavadinimas užkandžiui suteiktas, pasiskolinus viduramžių italų dailininko Vittore Carpaccio pavardę.

Mūsų laikais karpačas dažniausiai serviruojamas jau nebe su originaliu padažu, bet supaprastintai: su alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių mišiniu, apibarsčius tarkuotu parmezano sūriu.

Šiuo metu sąvoka „karpačas“ naudojama kaip sinonimas, kai kalbama apie gaminimą tokių patiekalų, kuriems naudojami labai plonai supjaustyti ingredientai.

Nuotrauka: iš archyvo

Kaip pasigaminti karpačio?

Imame stirnų filė. Iš praėjusios vasaros man liko keturi sušaldyti. Tai pati švelniausia iš kanopinių gyvūnų filė. Supjaustykite 3-4 mm storio juostelėmis ir išdėliokite vienu sluoksniu ant lėkštės ar kito indo.

Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir trupučiu maltų kalendrų. Ir palikite kelioms valandoms šaldytuve. Mėsa išsilaiks keletą dienų, o su laiku tik skanėja.

Patiekite su sviestu pateptais baltos duonos skrebučiais arba vieną kaip užkandį.
Skanaus!

Įsigykite naujausią žurnalo numerį internetu!

Susiję straipsniai

Naujasis priedas. Medžioklės ginklai ir šaudymas

LA.lv