Virtuvė

Receptas. Briedis girioje… ne, moliūge!0

Viskas prasidėjo nuo tos oranžinės uogos. Parduotuvėje pamačiau labai gražios ir tinkamos formos moliūgą. Pačiupinėjau. Atrodė labai kietas. Nusprendžiau pamėginti seniai kažkur matytą mėsos gaminimo būdą – troškinti mėsą moliūge su visokiais priedais.

Ingredientai

Vienas nedidelis moliūgas
Apie 1 kg briedienos
Rūkyta šoninė
Sviestas ir alyvuogių aliejus kepimui
Vidutinis svogūnas, kelios česnako skiltelės ir paprika
Prieskoniai: juodieji pipirai, druska, prieskonių mišinys žvėrienai ir aitriosios paprikos

Gaminimas

Aštriu peiliu nupjaukite moliūgo viršų taip, kad paskui jį būtų galima naudoti kaip dangtį. Sėklas ir minkštimą išgremžkite aštriu šaukštu.

Mėsą supjaustykite didokais kubeliais ir apkepkite svieste, kol apskrus. Aišku, daug kas priklauso nuo to, kokią mėsos dalį rinkotės. Man iš kameros „iššoko“ blauzdelės. Raumeninių audinių struktūra šioje kūno dalyje labai smulki, o mėsa gyslota, todėl ją dar šiek tiek patroškinau keptuvėje.

Paskui apkepkite šoninę su svogūnais, česnakais ir paprika. Viską sumaišykite, įberkite prieskonių. Taip pat galima naudoti sojų ir žuvų padažą, gal dar ir terijakį dėl saldaus prieskonio.

Susiję straipsniai

Prieš dedant mėsos ir daržovių mišinį į moliūgą, jį reikia iš vidaus pasūdyti, galima įberti ir raudonėlių. Paskui paruoštą mišinį supilkite į moliūgą, uždėkite „dangtelį“ ir pašaukite į orkaitę 170 laipsnių temperatūroje 2,5 valandos.
P. S. Mano moliūgas sprogo, tačiau patiekalas vis tiek išėjo labai gardus.

Prenumeruokite žurnalą Medžioklė iki 2022 m. pabaiga!

LA.lv
Prašome komentuoti mandagiai, nekurstyti neapykantos ir apsieiti be keiksmažodžių.