Virtuvė

Receptai. Stirnienos beliašas0


Receptai. Stirnienos beliašas
Receptai. Stirnienos beliašas
Nuotrauka: Indulis Burka

Kad pagamintum sultingų stirnienos beliašų, reikia šiek tiek mielinės tešlos, stirnienos, lašinių ir prieskonių.
Pradėkite nuo tešlos. Šaldytas mieles sutrupinkite ir apibarstykite cukrumi. Nuotraukoje matomiems beliašams pagaminti reikėjo ketvirtadalio pakelio mielių. Pašildykite pieną iki maždaug 30 laipsnių. Įsijokite šiek tiek miltų, įberkite žiupsnelį druskos ir cukraus. Riebalų nereikia, nes beliašus virsite aliejuje. Sudėkite mieles ir dar miltų, kol tešla taps šiek tiek tampri. Minkykite, kol tešla atšoka nuo pirštų. Apibarstykite miltais ir leiskite valandą pakilti.

Kol tešla kyla, paruoškite mėsos įdarą. Stirnieną sumalkite, įdėkite lašinių, skiltelę česnako ir šiek tiek svogūnų. Įdėkite smulkiai sukapotų šviežių raudonėlių ir čiobrelių, šiek tiek krapų. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus ir juos pirštais išplėskite į maždaug 5 mm storio skritulėlius. Viduryje įdėkite įdarą. Beliašo kraštus užlankstykite, bet palikite nedidelę akutę viduryje – per ją išeis garai ir beliašas nesuplyš.
Beliašus virkite įkaitintame aliejuje. Aliejui įkaitus, temperatūrą šiek tiek sumažinkite, antraip pyragėliai iš išorės apskrus, bet viduje dar bus žali. Beliašus aliejuje pavartykite, kad jie vienodai apskrustų iš abiejų pusių.
Pagaminti beliašus truko apie pusantros valandos.

Žurnalas Medžioklė. Prenumeruok Lietuvos pašte arba spaudos prekybos vietose!

“Medžioklės” žvėriena ir receptai

LA.lv
Prašome komentuoti mandagiai, nekurstyti neapykantos ir apsieiti be keiksmažodžių.