Labai dažnai tenka girdėti, kad žvėrieną nėra lengva paruošti. Iš tikrųjų reikia laikytis tik kelių niuansų. Pirma, tinkamai sumedžioti. Antra, mėsa turi būti brandinta. Tada reikia pasirinkti prieskonius ir gaminimo būdą.
Taip pat yra keletas kepimo ant grotelių paslapčių:
Geriausiai tinka sausas marinatas.
Prieš kepant ant grotelių mėsą reikia nuvalyti ir pašalinti visus priedus: svogūnus, česnakus, žoleles. Visa tai sudegs ant ugnies ir suteiks mėsai kartoką skonį.
Reikia pasirinkti tinkamą temperatūrą.
Reikėtų vengti atviros ugnies.
Alus, vanduo, marinatas, vynas negali būti naudojami ugniai slopinti. Grilio žarijas reikia dėti tik čia, šalia mėsos paliekant laisvą erdvę, kad mėsa galėtų pailsėti ir liepsnos nurimtų. Nors šioje vietoje kepsninėje po mėsa nėra atviros liepsnos, temperatūra vis tiek yra aukšta.
Didesnių gabalų, pavyzdžiui, stirnos mentės ar šlaunies, mėsa pirmiausia suvyniojama į specialų virėjo popierių. Jis sukurtas kaip medžioklinių drabužių “GoreTex” membrana, kuri praleidžia orą, bet nepraleidžia vandens. Oro molekulės yra mažesnės už vandens molekules ir gali prasiskverbti pro šią virėjo popieriaus membraną.
Po pirmojo kepimo laikotarpio, kuris, priklausomai nuo temperatūros, turėtų trukti apie valandą ar pusantros valandos, mėsa išvyniojama iš popieriaus. Ji gali būti padengta glajumi. Pavyzdžiui, smulkintomis bruknėmis, BBQ padažu, medaus, garstyčių ir sojų padažo mišiniu arba kitu glajumi. Tada mėsą kepkite apie pusvalandį.