Virtuvė

Vytinta šernienos nugarinė su … cukrumi! Lenkų skoniu0

Nuo tada, kai tapo privaloma tirti šernų mėsą, daugelis atsisakė ją vytinti. Tačiau jei tyrimai atlikti ir gyvūnas yra sveikas, niekas netrukdo paruošti šį apetitą žadinantį ir itin gardų užkandį.

Praėjusiais metais, viešint laukinių fazanų medžioklėje Lenkijoje, teko paragauti nepaprastai gardžios, aromatingos vytintos elnienos. Pasiteiravus šeimininkų paaiškėjo, kad lenkai mėsai ruošti naudoja tiek druską, tiek cukrų. Laimei, pavyko išgauti receptą, kurį šį kartą siūlau ir jums.

Nieko sudėtingo. Sunkiausia šiame recepte – ištverti laukimo laiką ir nepradėti pjaustyti mėsos į plonas, permatomas ir aromatingas riekeles, kol ji dar gerai nepasistovėjo.

Vytinta šernienos nugarinė

Ingredientai

1 kg šernienos nugarinės
pipirai, rozmarinas, mairūnas ir jūros druska
cukrus

Paruošimas

Imame šernienos nugarinę. Nepaisant to, kad ruošiamės vytinti, rekomenduojama naudoti brandintą mėsą.

Nugarinę galima nuvalyti nuo visų gyslelių ir perteklinio riebalų sluoksnio, tačiau man norėjosi pabandyti išvytinti su visu lašinuku. Metų pradžioje buvo sumedžiotas gana stambus ir gerai paėdęs kuiliukas. Raumenų mėginiai buvo pateikti trichineliozės tyrimui. Grobis pasirodė visiškai sveikas ir tinkamas vartoti maistui be terminio apdorojimo. Šio kuiliuko mėsą nusprendžiau vytinti.

Patarimas

Geriausiai tinka nugarinės vidurinė dalis arba arčiau galo, nes ten yra mažiau gyslų.

Į nemetalinį indą reikia įberti maždaug centimetro storio druskos sluoksnį, tada uždėti mėsą ir apibarstyti taip, kad viršuje ir šonuose būtų bent po centimetrą druskos.

Mėsą reikia laikyti druskos apvalkale 3 dienas šaldytuve. Po to ją nuplauti, nusausinti ir palikti šiek tiek apdžiūti. Po kelių valandų tame pačiame inde reikia suberti cukrų ir lygiai taip pat apibarstyti mėsą.

Cukruje nugarinę paliekame vienai dienai. Vėl išimame, nuplauname, šiek tiek apdžioviname ir apvoliojame prieskoniuose.

Tada mėsą suvyniojame į kepimo popierių, įdedame šviežio rozmarino ir mairūno, ir laikome šaldytuve. Čia mėsa turi pasistovėti mažiausiai 5 dienas, bet geriau 10. Ir viskas – jūsų vytinta šernienos nugarinė lenkišku skoniu jau paruošta!

Egzotiška ir skanu! Danielius persu stilumi – Medžioklės receptai

Prenumeruokite čia!

LA.lv
Prašome komentuoti mandagiai, nekurstyti neapykantos ir apsieiti be keiksmažodžių.