Virtuvė

Stirnos kulšies kepsnys su kvapeliu0

Nuotrauka: Linda Dombrovska

Kepsnys – toks patiekalas, kuris skanus ir karštas, ir atvėsęs. Kepsnio gabalėlis ant duonos per pietus miške yra tikras gardėsis. Kulšis – vienas geriausių gabalų kepsniams. Kuo ilgiau kepi, tuo minkštesnė ir skanesnė mėsa. Stirnos kulšies dydis kepsniui idealus – nei per didelis, nei per mažas.

Ingredientai

Stirnos kulšis
Pomidorai, svogūnai
Prancūziškas avių pieno sūris
Prieskoniai

Gaminimas

1. Iš stirnos kulšies išpjaukite kauliuką, iš kurio paskui galima išvirti gardų sultinį.

Iš kauliuko išeis puiki sriuba

Nuotrauka: Linda Dombrovska

2. Užberkite prieskonius. Galima naudoti tiesiog druską ir pipirus, rozmarinus. Galima imti įvairių mišinių – ar iš parduotuvės, ar savos gamybos.
Pagal skonį įdedama prieskonių

3. Kvapnų avių pieno sūrį supjaustykite gabalėliais ir įvyniokite į kulšį – jis suteiks ypatingą aromatą ir skonį. Mėsą sutvirtinkite dantų krapštukais. Tik prisiminkite, kad reikia naudoti medinius krapštukus, nes plastikiniai išsilydys. Galima surišti ir virvele.

Į kulšį dedama sūrio
Sutvirtinama dantų krapštukais. Mediniais!

4. Į ketaus puodą sudėkite supjaustytus pomidorus ir svogūnus. Iš jų išeis padažiukas.

5. Mėsą dėkite ant viršaus ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 2–3 valandas 130 laipsnių temperatūroje. Paskutinį pusvalandį nuimkite dangtį, kad kepsnys šiek tiek paskrustų. Kepant galima apversti.

Nuotrauka: Linda Dombrovska

Dedama į ketaus puodą
2–3 valandos 130 laipsnių temperatūroje
Pabaigoje nuimamas dangtis, kad kepsnys paskrustų

Skanaus!

PRENUMERUOKITE Žurnalą kovo 1 d. iki 2023 metų pabaigos!

LA.lv
Prašome komentuoti mandagiai, nekurstyti neapykantos ir apsieiti be keiksmažodžių.