Patirtis

Europos žvėrienos savaitė: tvaraus ir sveiko maisto minėjimas 2024 m. lapkričio 4–10 d.0

2024 m. lapkričio 4 d. – Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugija, bendradarbiaudama su Europos medžioklės ir gamtosaugos federacija (FACE), su džiaugsmu praneša apie Europos žvėrienos savaitės pradžią, kuri vyks 2024 m. lapkričio 4–10 d.

Ši kampanija skirta informuoti apie žvėrienos naudą, pasiūlyti patrauklių istorijų, skanių receptų ir įžvalgių faktų, atskleidžiančių jos kelionę “nuo lauko iki šakutės”.

Visą šią Europos žvėrienos savaitę per dinamišką socialinės žiniasklaidos kampaniją demonstruosime žvėrienos pranašumus sveikatai, aplinkai ir kultūrai.

FACE ir jos nariai yra pasiryžę propaguoti medžiojamąją mėsą kaip tvarų maisto pasirinkimą. Europos medžiojamų gyvūnų mėsos savaitės tikslas – suvienyti medžiotojus, gamtosaugininkus ir maisto entuziastus, skatinant geriau suprasti ir vertinti medžiojamų gyvūnų mėsą, kaip natūralų maisto šaltinį, ir tuo pat metu puoselėti jos turtingą skonį.

“Tausi medžioklė yra naudinga gamtai, žmonėms, vietos ekonomikai ir užtikrina sveiką maistą. Žvėrienos savaitė pabrėžia teigiamą medžioklės vaidmenį išsaugant ir valdant laukinių gyvūnų populiacijas, taip pat galimybę dalytis derliaus nauda su kitais“, – sakė FACE prezidentas Laurensas Hoedemakeris.

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugija yra pasišventusi populiarinti medžiojamųjų gyvūnų mėsą, kaip vieną iš tvariausių maisto produktų pasirinkimų. Europos žvėrienos savaitės tikslas – suvienyti medžiotojus, gamtosaugininkus ir maisto entuziastus, skatinant plačiau suprasti ir vertinti žvėrieną, kaip natūralų maisto šaltinį, kartu ragaujant jos sodrius skonius.

„Tvari medžioklė palaiko biologinę įvairovę, ekosistemų sveikatą ir tvarų maistą. Žvėrienos savaitė padės pasidalinti įžvalgomis apie teigiamą medžioklės vaidmenį išsaugant ir tvarkant laukinių gyvūnų populiacijas ir, kaip to rezultatais galima dalytis su kitais“, – sakė LMŽD direktorius Laimonas Daukša.

Kaip galite įsitraukti?

Kviečiame visus medžiotojus ir jų rėmėjus prisijungti prie akcijos, socialiniuose tinkluose dalinantis žvėrienos turiniu naudojant grotažymę #GameMeatWeek ir #ŽvėrienosSavaitė

Štai kaip galite dalyvauti socialiniuose tinkluose:
· Sekite FACE Instagram, Facebook, LinkedIn ir X – @FACEforHunters – ieškokite receptų, tvarumo faktų ir svarbiausių kampanijos įvykių.
· Pasidalinkite savo turiniu, įskaitant žvėrienos receptus, valgymo patirtį, istorijas nuo lauko iki stalo ir vietines iniciatyvas reklamuoti žvėrieną. Nepamirškite pažymėti mūsų, kad galėtume pasidalinti!

Prisijunkite prie mūsų minėdami Europos žvėrienos savaitę ir sužinokite, kodėl žvėriena yra tikrai tvarus ir skanus pasirinkimas!

Lietuvos sriubos virimo čempionatas – „FACE“ žvėrienos savaitės dalis

Medžiotojai, medžiotojų klubai, jungtinės rajono skyrių komandos kviečiami teikti paraiškas Medžiotojiškos sriubos virimo čempionatui 2024, kuris vyks respublikinės Šv. Huberto minėjimo šventės metu!

I. Šventės ir sriubos virimo vieta:
Jurbarko rajonas, Raudonė, Raudonės pilies prieigos

II. Sriubos virimo laikas:
2024 m. lapkričio 10 d. 11.30-14.30

III. Dalyviai:
Visų Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos (toliau – LMŽD) rajoninių draugijų/skyrių komandos (komandą sudaro ne mažiau 2 žmonės, iš kurių vienas yra virėjas šefas), LMŽD rajoninių draugijų/skyrių komandų skaičius neribojamas. LMŽD rajoninių draugijų/skyrius kurį atstovaus daugiausiai komandų gaus specialųjį prizą.

IV. Dalyviams privaloma:
4.1. Išankstinė registracija ne vėliau, kaip iki 2024 m. lapkričio 4 d. 17.00 val. užpildant dalyvio anketą (pridedama) ir atsiunčiant ją el. paštu: lietuvosmzd@yahoo.com
4.2. Komandos gali registruotis savarankiškai arba per LMŽD rajonines draugijas/skyrius.
4.3.Pasirūpinti virimo įranga (su pakelta pakura, kad apsaugoti grindinio paviršių), malkomis, vandeniu-geriamojo vandens bus galima gauti renginio vietoje, produktais;
4.4. Pasirūpinti virimo vietos įrengimu: palapinė, draugijos, būrelio, klubo atributika;
4.5. Išvirti ne mažiau 30 litrų sriubos, komanda išvirusi didžiausia kiekį sriubos gaus organizatorių įsteigtą prizą.
4.6. Virėjai šefai pakviesti organizatorių renkasi į instruktažą kurio metu burtu keliu trauks komandai sriubos numerį, ir gaus vienkartinius indus verdamam sriubos kiekiui.
4.7. Sriubą baigti virti 14.30 val., draudžiama bet ką vaišinti kol nepaimtas pavyzdys konkursiniam vertinimui, šventės dalyviai pradedami vaišinti sriuba vienu metu po viešo pranešimo, pirmumas suteikiamas šventės dalyviams su daugkartiniais indais (taip skatiname daugkartinį daiktų naudojimą ir tvarumą palaikančius sprendimus);
Skaitykite toliau

!PRENUMERUOKITE žurnalą Medžioklė 2025 metams!

Susiję straipsniai

!PRENUMERUOKITE žurnalą Medžioklė 2025 metams!

LA.lv
Prašome komentuoti mandagiai, nekurstyti neapykantos ir apsieiti be keiksmažodžių.