Virtuvė

Čiabata su stirnienos kumpiu0

(keturiems asmenims)
400 g stirnienos kumpio
250 g čiabatos
Du avokadai
Vienas aitrusis pipiras
1/4 žaliosios citrinos
150 g supjaustytų raudonųjų kopūstų
Vienas didelis pomidoras
Šešios riekelės čederio
Keturi salotų lapai
30 g salotų padažo
Du ridikėliai
Druskos, pipirų pagal skonį
Alyvuogių aliejaus marinuoti ir kepti

Čiabatą perpjaukite pusiau, pjūvio vietą patepkite alyvuogių aliejumi ir apkepkite orkaitėje ar keptuvėje. Avokadus perpjaukite perpus ir išimkite kauliukus. Svarbu, kad avokadai būtų geros kokybės. Avokado minkštimą sudėkite į patogų indą ir sutraiškykite šakute. Pasūdykite, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir žaliosios citrinos sulčių, sudėkite smulkiai sukapotą aitrųjį pipirą ir viską sumaigykite. Pomidorą ir ridikėlius supjaustykite griežinėliais.
Ant duonos užtepkite avokadų masės, uždėkite salotos lapą, pomidorų, ridikėlių, sūrio, raudonųjų kopūstų, dar šiek tiek salotų lapų ir apliekite salotų padažu.

Kumpį pamarinuokite su druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi. Apkepkite iš abiejų pusių vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę penkioms minutėms. Ištraukite mėsą iš orkaitės ir palikite kelias minutes pravėsti. Supjaustykite riekelėmis ir išdėliokite ant paruoštos duonelės.

Žurnalo priedas Medžiojamieji gyvūnai – kanopiniai prekyboje!

Susiję straipsniai
LA.lv
Prašome komentuoti mandagiai, nekurstyti neapykantos ir apsieiti be keiksmažodžių.