Virtuvė

Minkšti ir pūkuoti stirnienos suktinukai0


Tokiam patiekalui kečupo nereikia!
Tokiam patiekalui kečupo nereikia!
Nuotrauka: Linda Dombrovska

Kai kurie medžiotojai skundžiasi, kad stirniena neskani, kad jiems atsibodę viskas, kas jau ragauta, todėl tenka ieškoti naujų skonių. Stirna iš tiesų yra vienas gardžiausių medžiojamų gyvūnų, jeigu iš viso galima šias vertybes lyginti. Stirniena nėra nei sausa, nei kieta, jeigu gaminama tinkamai.

Čia tinka pokštas apie katę! Sakykite, jums nepatinka katės? Vadinasi, jūs tiesiog nemokate jų pagaminti! Ruošiant stirnieną, svarbiausia jos neperkepti, nes priešingu atveju ji iš tiesų virsta nesuvirškinamu ir nevalgomu „bato padu“.

Šį kartą bandysime stirnos kulšį pagaminti šiek tiek netipiškai, tai yra troškindami nešiojamojoje rūkykloje iš www.abas.lv.
Paimkite stirnos kulšį ir supjaustykite per raumenų skaidulas, nuimdami nuo kiekvieno gabalėlio plėves.

Taip, procesas ilgas, bet verta pakentėti!

Tada supjaustykite į vidutinio dydžio gabalėlius ir specialiu virtuviniu plaktuku pamuškite iš abiejų pusių. Tada pamarinuokite su druska, šviežiais pipirais, rozmarino šakele.

Galima pridėti maltų grybų, česnako arba svogūno ar abiejų. Galite pridėti pjaustytų žalumynų, taip pat žalių laiškų. Tiesą sakant, prie marinato galima pridėti bet kokių prieskonių – viskas priklauso nuo skonio. Įpilkite šiek tiek brendžio, sumaišykite ir užpilkite alyvuogių aliejaus, kuris pasirūpins, kad mėsa nebūtų kieta.

Galima palikti atvėsti porą valandų arba toliau gaminti po 30 minučių. Kiekvieną gabalėlį susukite į ritinėlį ir įvyniokite į lašinių juostelę, persmeigdami dantų krapštuku. Ritinėlius ruoškite rūkykloje, atidžiai stebėdami, kad mėsa neperkeptų. Geriau, kad ji būtų rausvoka, o ne perkepta. Ant mėsos rūkykloje galima uždėti rozmarino šakelę dėl aromato arba išlydyti sviesto.
Galima gaminti ant paprastos kepsninės arba orkaitėje.

Patiekalą galima pateikti su pomidorais, agurkais, keptomis daržovėmis. Kečupo tikrai nereikės!

LA.lv
Prašome komentuoti mandagiai, nekurstyti neapykantos ir apsieiti be keiksmažodžių.