Išsilaiko ilgiau, nepraranda drėgmės
Pagrindinis vakuuminio pakavimo tikslas – kad maisto produktų nepasiektų oras, mat kontaktuodamas su oru maistas greitai pradeda gesti. Taip pat vakuume nesidaugina bakterijos, vadinasi, mėsą galima ilgiau išlaikyti. Iš pradžių gali pasirodyti, kad vakuumavimas atima daug laiko ir reikia gana daug užsiimti, vis dėlto rezultatas išties iškart pastebimas.
I patarimas. Šaldykite vakuumuotą mėsą
Paprastame plastikiniame maišelyje šaldoma mėsa išties gana greit praranda drėgmę, pasidaro kieta, sausa, panaši į džiovintą žuvį. Žinoma, viršutinį sluoksnį visada galima nupjauti, bet, palyginus vakuumuotą mėsą su maišelyje laikyta mėsa, skirtumas akivaizdus. Be to, maišeliai linkę įšalti mėsos plyšiuose ir traukiami nuplyšti, o paskui jo gabaliukai gali išplaukti, pavyzdžiui, sriuboje.
II patarimas. Šaldytuve laikyti taip pat geriau vakuumuotą
Neplanuojant gaminti iškart, bent kokią savaitę ar net dvi mėsą galima laikyti šaldytuve. Nesupakuota ten laikoma mėsa prisigeria kvapų, apdžiūva ir atrodo visai neestetiškai. Šią problemą galima išspręsti mėsą vakuumuojant. Tokiu būdu laikoma mėsa neturės sąlyčio su oru, kas sudarytų sąlygas daugintis bakterijoms, taigi mėsa ilgiau išliks šviežia.
III patarimas. Vakuumuodami mėsą su kaulais naudokite specialų režimą
Didžiausią problemą, naudojantis vakuumatoriumi, kelia gabalai su aštriais kaulais, pavyzdžiui, kirsti šonkauliai. Kaulai gali paprasčiausiai pradurti maišelį ir visas darbas nueis vėjais. Todėl daugelis vakuumatorių turi režimą Pulse, leidžiantį pačiam reguliuoti proceso intensyvumą ir trukmę. Taip kaulai, tikėtina, nesuplėšys pakuotės.
IV patarimas. Naudokitės žymekliu
Ant vakuumuotos mėsos pakuotės daug paprasčiau nei ant maišelio užrašyti, kas ten išties supakuota. Neverta tikėtis, kad atsiminsite, kas kuriame maišelyje sukrauta. Galima užrašyti ir datą, kada sumedžiota, nurodyti, kokia ir kokio gyvūno mėsa sudėta, kai kurie medžiotojai ant kiekvieno pakelio užrašo ir sumedžioto gyvūno markerio numerį. Galima ir visai paprastai – tik nurodyti, kas tai per žvėriena. Šiuo atveju MC reiškia, kad supakuota šerniena (latv. Mežacūka).
V patarimas. Sutaupykite vietos su vakuumatoriumi
Intensyviuoju medžioklės sezonu gali nutikti taip, kad šaldiklyje nebeliks vietos. Tada beliks pirkti naują šaldiklį. Tačiau vakuumuojant galima gerokai sumažinti medžioklės produkcijos tūrį. Pavyzdžiui, maltą mėsą galima supakuoti nedideliais plonais pakeliais, kurie užims visai nedaug vietos. Taip pat šaldiklyje galima įvesti aiškią sistemą. Lygiai taip pat, siekiant sutaupyti vietos, galima suvakuumuoti šunų ėdalą, drabužius ir daug ką kita. Šiaip ar taip oras užima daug vietos.