Elnio kaklas, kaip ir blauzdos, kulinarine prasme yra keistoka dalis.
Visai neseniai sužinojome apie Osso buko – patiekalą iš griežinėliais supjaustytų blauzdų. Tai labai skanus, bet pas mus dar nepaplitęs patiekalas. Dauguma medžiotojų šią žvėrienos dalį atiduoda šunims ar geriausiu atveju išverda iš jos sriubą. Toks pat likimas paprastai ištinka viršutinę kaklo dalį, kur karbonadas jau neturi savo vertės.
Vis dėlto kaklo raumenų struktūra yra labai smulki ir maloni, reikia tik teisingai pagaminti.
Ingredientai
Elnio kaklo viršutinė dalis
100 g alyvuogių aliejaus
100 g paprasto aliejaus
100 g sojų padažo
Medus, rudasis cukrus ar saldus terijakio padažas
Prieskoniai: žvėrienos prieskoniai, rūkytų paprikų milteliai, česnakų milteliai, druska
Gaminimas
Iš pradžių kaklą nuvirkite maždaug pusantros valandos. Tada iš aliejų ir prieskonių pagaminkite marinatą ir įtrinkite juo mėsą. Paskui viską sudėkite į stiklinį indą ir kepkite orkaitėje dar apie valandą. Rekomenduojama kartkartėmis apšlakstyti mėsą marinatu.