Žmonės medžiojamų gyvūnų mėsą valgo jau šimtmečius. Medžioklė yra ne tik seniausia mėsos gavimo forma, be to, turinti pridėtinę vertę. Daugelis mitybos specialistų pripažįsta, kad žvėriena yra sveikiausia žmogaus organizmui.
Laukiniai gyvūnai laisvėje daugiausia maitinasi tuo, kas randama gamtoje, todėl žvėriena yra idealus mitybos šaltinis, kuriame gausu vitaminų ir maistinių medžiagų. Medžiojamųjų gyvūnų mėsoje yra labai mažai riebalų, joje gerai subalansuoti sotieji ir nesotieji riebalai. Raudonoje mėsoje yra daugiau geležies nei bet kurioje namuose auginamų gyvūnų mėsoje. Joje taip pat yra daug vertingų vitaminų, pavyzdžiui, B6 ir B12, kalio, fosforo, riboflavino (B2), niacino (B3) ir cinko.
Patarimai, kaip paruošti puikų tartarą
– Mėsą supjaustykite peiliu, kad ji būtų sultinga. Sumalę mėsmale išspausite drėgmę.
– Rekomenduojama mėsą pjaustyti prieš pat patiekimą, kad ji išliktų itin šviežia.
– Prie tartarų puikiai tiks kaparėliai, smulkinti agurkai, smulkinti šaltalankiai, laiškiniai česnakai, smulkintos prieskoninės žolelės (petražolės, bazilikai, krapai).
– Reikėtų nepamiršti, kad pridėtos medžiagos neturi užgožti kerinčio mėsos aromato.
– Iš žolelių ir prieskonių dažniausiai naudojamas alyvuogių aliejus, druska, šviežiai malti juodieji pipirai, Dižono garstyčios, Vusterio padažas.
– Norint, kad patiekalas būtų puikus, svarbu jį ne tik tinkamai paruošti, bet ir patiekti.
– Mėsą galima pagardinti degtine, viskiu arba konjaku. Stiprus alkoholis dezinfekuoja mėsą ir padaro ją šiek tiek minkštesnę.
Patogu ir greita! Prenumeruokite arba pirkite žurnalą internetu!