Virtuvė

Rujos elnienos sotė su paprika0

Nuotrauka: Kataryna Šterna

Receptas nėra greitas, bet gana paprastas ir labai skanus. Reikės elnienos, paprikos, pomidorų, svogūnų ir morkų, šiek tiek žalumynų ir pipirų. Visas gaminimas trunka apie 4–5 valandas, bet daugiausia laiko patiekalas troškinsis be priežiūros.

Ingredientai:

1 kg elnienos
3 vidutiniai pomidorai
2 raudonosios paprikos
2 vidutiniai svogūnai
2 morkos
Alyvuogių aliejus ir sviestas
Prieskoniai: 2 arbat. š. jūros druskos, 1 arbat. š. cukraus, 2 valg. š. sojų padažo, 1 arbat. š. žuvies padažo, juodieji pipirai, raudonieji pipirai, šviežia kinrožė ir bazilikas

Rujos smarvės neliko nė kvapelio! (Atleiskite už kalambūrą)

Gaminimas:

Visas daržoves apkepkite svieste. Iš pradžių apkepkite svogūnus, paskui sudėkite morkas, tada pomidorus ir galų gale papriką. Įpilkite šiek tiek vandens ir viską patroškinkite. Atidėkite į šalį.

Elnieną supjaustykite gabaliukais kaip guliašui ir apkepkite svieste. Šį kartą naudojau kaklo mėsos likučius. Apkeptą mėsą sudėkite į ketaus indą su dangčiu ar molinį puodą su dangčiu – kuris labiau patinka.

Į indą su mėsa sukrėskite dar pusę pakelio sviesto. Mėsos gabaliukus sukratykite, kad jie sugultų tankiau. Vandens pilti negalima! Indą uždarykite ir šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 150 laipsnių. Troškinkite 2 valandas.

Pagaminta mėsa labai skani. Nors ir nepridėta jokių prieskonių, ji sūroka, minkšta ir labai kvapni.

Susiję straipsniai

Dabar sudėkite daržoves, įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite druskos ir prieskonių. Indą vėl uždarykite ir šaukite į orkaitę dar valandai.

Skanaus!

Žurnalas Medžioklė. Prenumeruok Lietuvos pašte arba ieškok spaudos prekybos vietose!

LA.lv