Virtuvė

Orkaitėje ruošti mėsos konservai0


Stiklainiai užpildomi iki viršaus, ne taip kaip nuotraukoje
Stiklainiai užpildomi iki viršaus, ne taip kaip nuotraukoje
Nuotrauka: Kataryna Šterna

Pinigų nėra, autoklavo irgi, bet yra mėsos ir orkaitė. Aktyvūs medžiotojai turbūt patyrę, kas būna, kai kameroje vietos nebėra arba pabodo valgyti tą patį. Galima pabandyti namų sąlygomis užsikonservuoti mėsos. Tinkamai orkaitėje pagaminta ir sandariai uždaryta tokia tušonkė gali būti šaldytuve pusmetį.

Ingredientai

4,3 kg šernienos
4 vidutiniai svogūnai
Prieskoniai: 4 šaukšteliai druskos su kaupu, juodieji pipirai (malti ir žirneliais), kvapieji pipirai, lauro lapai, mairūnai, malti muskatai, čiobreliai

Gaminimas

Orkaitėje ruošti mėsos konservai

Gamindami troškinį orkaitėje turėkite omenyje, kad 900 gramų mėsos reikės vieno litro stiklainio. Skaitydama įvairius receptus rusų portaluose, visur mačiau patarimą mėsą į stiklainį sudėti taip, kad iki viršaus liktų du pirštai, ir stiklainio neuždaryti. Rezultatas parodė, kad su šerniena reikia daryti kitaip – patarčiau sudėti mėsą į stiklainį tankiai ir dar paspausti. Stiklainį galima užpildyti iki viršaus.
Taigi imame stiklainius, į kiekvieną dedame porą mažų lauro lapų ar vieną didelį, 2–3 kvapiuosius ir 5–6 juoduosius pipirus.
Mėsą be kaulo supjausčiau didokais kubeliais. Riebalų per daug nevengiau, tačiau didžiąją dalį lašinių nupjoviau. Iš jų išeis gera porcija spirgų. Viską sudėjau į didelį dubenį, kad būtų patogiau maišyti. Vandens į mėsą pilti negalima! Svogūnus stambokai supjausčiau. Galima ir tiesiog rankomis išskirstyti žiedais – čia jau kaip kam atrodo skaniau. Subėriau visus prieskonius ir gerai išmaišiau. Sudėjau mėsą į stiklainius ir uždengiau folija. Jeigu turėčiau tą rankinį konservavimo prietaisą, naudočiau metalinius dangtelius, tik prieš pasterizuojant iš dangtelių reikėtų išimti gumeles. Pasterizavus ją reikėtų uždėti atgal ir tada dangtelius užsukti. Nusprendžiau nelėkti į parduotuvę ieškoti prietaiso ir apsieiti su plastikiniais dangteliais.

Stiklainius sudėjau į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Tokioje temperatūroje mėsa turi troškintis tol, kol pasirodys sultys ir pradės burbuliuoti. Paskui temperatūrą sumažinkite iki 120–140 laipsnių ir troškinkite mėsą mažiausiai 3 valandas.

Pačioje pabaigoje į orkaitę sudėkite dangtelius, kad jie pakaistų porą minučių, imkite stiklainius ir juos sandariai uždarykite.

Susiję straipsniai

Kaip minėjau, stiklainius reikia užpildyti mėsa iki viršaus, antraip porcija sumažės ir stiklainyje liks per daug laisvos vietos. Du stiklainius padėjau į šaldytuvą, o du – garaže. Dabar ten šalta, tad jie turėtų gana gerai stovėti. Matysime, koks bus rezultatas.

Interviu #2. Egidijus Gaidamavičius. Apie karą Ukrainoje ir paramos teikimą

Norite nusipirkti žurnalą internetu arba jį užsiprenumeruoti?

LA.lv
Prašome komentuoti mandagiai, nekurstyti neapykantos ir apsieiti be keiksmažodžių.