Daugeliui kyla klausimas, ką daryti su kaulais, likusiais apdorojant laimikį? Užvirkite sultinį ir paruoškite rizotą!
Ingredientai
200 g šviežių grybų (galima naudoti bet kokius, bet aš turėjau valgomųjų briedžiukų)
1 svogūnas
3–4 česnako skiltelės
Svogūnų laiškai ar porai (galima naudoti dar ir petražoles, kurių šįkart neturėjau)
0,5 l vandens
200–300 ml koncentruoto sultinio
400 g rizoto ryžių
50 g sviesto ir aliejaus kepti
Gaminimas
Įkaitinkite keptuvę, išlydykite sviestą ir įpilkite aliejaus. Suberkite sausus ryžius ir nuolat maišydami apkepkite, kol jie taps kvapnūs ir pusiau permatomi.
Sukrėskite svogūnus, česnakus ir porus. Leiskite jiems apkepti, tada sudėkite nuskalautus ir supjaustytus grybus. Dar kiek pakepkite, viską kartkartėmis pamaišydami. Ryžiai neturi prikepti.
Tada supilkite sultinį (tinka ir užšaldytas bei atšildytas) ir vandens. Galima įpilti gero pusiau sauso baltojo vyno. Troškinkite rizotą, kol ryžiai padvigubės ir viduriuke nebus matinės baltos spalvos. Jeigu ryžiai dar balti, jie nėra gatavi. Rizotas turi būti drėgnokas, bet ne birus ir ne kaip košė.
Man tai vienas geriausių mėsos sultinio panaudojimų! Be to, grybų rizotas tinka kaip garnyras prie visų mėsos patiekalų!
Visas receptas, kuriame taip pat paminėta, kaip pasigaminti sultinio koncentratą, bus viename iš artimiausių žurnalo numerių.