Virtuvė

Receptas. Tikra medžioklės egzotika – šviežių sėklidžių sumuštinukai0


Sviežių sėklidžių sumuštinukai
Sviežių sėklidžių sumuštinukai
Nuotrauka: Kataryna Šterna

Valgyti žvėrieną iškart po medžioklės yra seniausia ir stipriausia medžiotojų tradicija. Beveik visos pasaulio tautos tiki, kad suvalgęs gyvūno širdį medžiotojas įgyja jo jėgą ir instinktus.

Kai kurioms tautoms vartoti neapdorotas gyvūno dalis yra išgyvenimo klausimas. Pavyzdžiui, Eurazijos šiaurės tautos – čiukčiai ir kiti tundros bei taigos regionų gyventojai, kurių išgyvenimas priklauso nuo šiaurinių elnių auginimo, – geria dar šiltą nukauto elnio kraują ir valgo žalias kepenis. Tik tokiu būdu Šiaurėje galima gauti būtinų vitaminų ir mineralinių medžiagų.

Nuo akmens amžiaus mus pasiekė tradicija valgyti gyvūno kaulų čiulpus. Dauguma žmonių juos vartoja virtus ar keptus, tai tikras delikatesas restoranuose. Pastaruoju metu tapo populiaru kepti pusiau perpjautus blauzdikaulius. Tačiau žaliuose kaulų čiulpuose išlieka gerokai daugiau vertingų medžiagų.

Jeigu tai jums atrodo egzotiška, tai ką pasakysite apie sumuštinukus su šviežiomis sėklidėmis? Daugumai žmonių tai kelia pasibjaurėjimą… bet be reikalo!

Susiję straipsniai

Šviežia balta duona su sviestu, plona elnio ar briedžio sėklidžių riekelė, svogūno griežinėlis, druska ir juodieji pipirai… Receptas paprastas ir skaniau nei sumuštiniai su lašiša!

Nepavyko prenumeruoti metams? Prenumeruokite nuo vasario 2 d. iki metų pabaigos!

LA.lv