Virtuvė

Receptas. Keptas elnio kaklas. Nelabai greitai, bet labai skaniai0

Nuotrauka: Kataryna Šterna

Elnio kaklas, kaip ir blauzdos, kulinarine prasme yra keistoka dalis.
Visai neseniai sužinojome apie Osso buko – patiekalą iš griežinėliais supjaustytų blauzdų. Tai labai skanus, bet pas mus dar nepaplitęs patiekalas. Dauguma medžiotojų šią žvėrienos dalį atiduoda šunims ar geriausiu atveju išverda iš jos sriubą. Toks pat likimas paprastai ištinka viršutinę kaklo dalį, kur karbonadas jau neturi savo vertės.
Vis dėlto kaklo raumenų struktūra yra labai smulki ir maloni, reikia tik teisingai pagaminti.

Ingredientai

Elnio kaklo viršutinė dalis
100 g alyvuogių aliejaus
100 g paprasto aliejaus
100 g sojų padažo
Medus, rudasis cukrus ar saldus terijakio padažas
Prieskoniai: žvėrienos prieskoniai, rūkytų paprikų milteliai, česnakų milteliai, druska

Gaminimas

Iš pradžių kaklą nuvirkite maždaug pusantros valandos. Tada iš aliejų ir prieskonių pagaminkite marinatą ir įtrinkite juo mėsą. Paskui viską sudėkite į stiklinį indą ir kepkite orkaitėje dar apie valandą. Rekomenduojama kartkartėmis apšlakstyti mėsą marinatu.

Prenumeruokite žurnalą Medžioklė iki 2022 m. pabaiga!

Susiję straipsniai
LA.lv
Prašome komentuoti mandagiai, nekurstyti neapykantos ir apsieiti be keiksmažodžių.