Virtuvė

Receptas. Bebrienos kukuliukai su daržovių sotė0

Bebrų medžioklės sezonas baigėsi, šaldiklyje savo eilės laukia bebriena. Kai kurie ją mėgsta, kiti – vengia, bet visa paslaptis yra mėsos gaminimo būdas. Aktyviai medžiojant bebrienos namuose netrūks, pritrūkti gali tik patarimo, ką su ja daryti. Štai vienas šio pavasario receptų.

Ingredientai

Kukuliams
~ 1 kg bebrienos be kaulų (užpakalinės letenos)
150–200 g rūkytų kiaulienos lašinių
3–4 skiltelės česnako
1 vidutinis svogūnas
Prieskoniai (visų po 1 arbat. š.): malti juodieji pipirai, karis, raudonėliai, rozmarinai, juodoji Himalajų druska, lauro lapas, pora kadagio uogų ir prieskonių mišinys maltai mėsai

Bebrienos kukuliukai su daržovių sotė

Daržovių sotė

1 valgomasis svogūnėlis
1 pomidoras
50 g saliero stiebų
3 valg. š. konservuotų kukurūzų
200 g cukinijos
Prieskoniai: druska, šiek tiek gero sojos padažo, žiupsnelis cukraus, maltų juodųjų pipirų, raudonėlių ir čiobrelių arba Viduržemio jūros prieskoninių žolelių mišinio

Gaminimas

Mėsą sumalkite kartu su lašiniais, suberkite visus prieskonius. Paskui sudėkite smulkintus česnakus ir svogūnėlius. Smulkia tarka sutarkuokite česnakus, o stambesne – svogūnėlį. Truputį apsiašarosite, bet taip susmulkinsite greičiau ir patogiau.

Viską sudėję į dubenį, masę išmaišykite. Maltą mėsą aktyviai minkykite, kol ji įgaus tvirtą ir vientisą konsistenciją. Kukulius galite pradžioje apkepti su sviestu, paskui sudėliokite ketaus inde ir palikite troškintis orkaitėje. Bebrienos kukulius troškinkite maždaug 3–3,5 val. 180 laipsnių temperatūroje.

Nuotrauka: Kataryna Šterna

Daržovių sotė

Susiję straipsniai

Sotė (pranc. sauté) yra tradicinis maisto ruošimo būdas Prancūzijoje. Iš esmės tai tarsi kepimo ir troškinimo hibridas, kur galima naudoti bet kokius ingredientus, pradedant daržovėmis, baigiant jūrų gėrybėmis. Sotė gaminti naudojama gili keptuvė ilga rankena, skirtumas tas, kad ingredientai keptuvėje ne maišomi mentele ar šaukštu, o mėtomi. Keptuvė judinama ir taip vartomas jos turinys. Reikia šiek tiek pasitreniruoti ir turėti virėjo jėgą atitinkančio svorio keptuvę.

Iš pradžių keptuvėje apkepkite smulkintą valgomąjį svogūnėlį, sudėkite pomidorus, pjaustytus salierų stiebus, kukurūzus ir cukinijos kubelius. Iš prieskonių galima naudoti Viduržemio jūros prieskoninių žolelių mišinį arba apsieiti vien maltais juodaisiais pipirais, raudonėliais ir mairūnais. Viską lengvai pakepkite ir patiekite su bebrienos kukuliais.
Patiekalą patiekite karštą su ryžiais, kuskusu ar makaronais.

PRENUMERUOK Žurnalas Medžioklė arba ieškok spaudos prekybos vietose!

LA.lv
Prašome komentuoti mandagiai, nekurstyti neapykantos ir apsieiti be keiksmažodžių.