Virtuvė

Kininio kopūsto ir elnienos suktinukai0

Nyuotrauka: Indulis Burka

Žmona nuo pat pradžių skeptiškai žiūrėjo į tokį sprendimą – kininis kopūstas suktinukams! Vis dėlto rezultatas nustebino ne tik ją, bet ir mane patį.

Elnieną sumalkite, suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus, įberkite druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių ir gerai išmaišykite. Kininio kopūsto lapus atskirkite, storiausią 6–7 centimetrų ilgio dalį nupjaukite. Lapus nuplikykite karštu pasūdytu vandeniu – tada jie nebebus trapūs.

Paruoštą mėsą suvyniokite į lapus, formuodami suktinukus. Kepkite juos karštoje keptuvėje, o po to 30 minučių troškinkite iš anksto paruoštame sultinyje. Troškindami įmeskite porą laurų lapų ir kelias kadagio uogas.
Patiekiama su grietine ir žalumynais.

Reikės:
Elnienos
Svogūnų, druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių
Kininio kopūsto
Sultinio
Grietinės, žalumynų

Išleistas naujas žurnalo numeris!

Susiję straipsniai

Žvėriena – žurnalo priedas, skirtas sumedžiotų gyvūnų apdorojimui

LA.lv