Pasibaigus medžioklės su varovais sezonui, puikus laikas parodyti visą savo meistrystę ir galbūt išmėginti ką nors naujo. Nesiūlau eksperimentuoti savo artimųjų ir draugų sveikata, tačiau tikrai galima pasiūlyti svečiams ko nors neįprasto. Be to, šeimos rate būsite sąžiningai įvertintas – jei patiekalas nepavyks, apie tai tikrai sužinosite!
Šį kartą pasiūlysiu klasikinių receptų mišinį.
Ingredientai
500–600 g briedienos karbonado ar stambiųjų kulšies raumenų
500 g riebios kiaulienos (maltos)
100 g parmezano
2 nedideli svogūnai
2–3 česnako skiltelės
Juodieji pipirai, druska ir rozmarinai, šiek tiek kario prieskonių pabarstyti
Paruošimas
Atskirkite plėves nuo mėsos ir pamuškite ją iš vienos pusės. Nesistenkite išmušti mėsos maksimaliai plonai, pageidautina, kad ji išlaikytų savo struktūrą.
Sūrį, svogūnus, česnaką sutarkuokite. Gautą masę ir prieskonius sudėkite į maltą mėsą ir viską išminkykite. Suformuokite nedidelius cepelino formos kukuliukus.
Išmuštą mėsą gerai atvėsinkite ir apvyniokite ja mėsos kukuliukus. Kraštus sutvirtinkite per pusę perlaužtais dantų krapštukais. Viską sudėkite į ketaus ar stiklinę formą, įpilkite šiek tiek aliejaus, pabarstykite kario ar žvėrienai skirtais prieskoniais ir uždenkite folija.
Kepkite dvi valandas: pusantros valandos 180 laipsnių temperatūroje uždengę, o likusias 20–30 minučių – nuėmę foliją ir pakėlę temperatūrą iki 200 laipsnių.
Vandens pilti nereikia. Mėsa ir sūris išskirs pakankamai skysčio ir riebalų, kad suktinukai taptų skanūs ir sultingi.
Įdomu, kad sūris suteikia įdarui labai tirštą tekstūrą. Ataušintus suktinukus galima pjaustyti riekelėmis ir dėti ant duonos.