Stirnos kaklo dalis, ypač kai laimikis pasitaiko nedidelis, šiek tiek glumina: mėsos per mažai, kad išimtum kaulus, bet per daug, kad tiesiog atiduotum šunims. Ką su ja daryti? Internete dažniausiai siūloma visą kaklą troškinti orkaitėje arba išimti kaulus ir iš mėsos gaminti padažus, dėti į sriubas, troškinius. Vis dėlto šie variantai man pasirodė pernelyg nuobodūs, todėl nutariau improvizuoti.
Ingredientai
• Stirnos kaklas su kaulais
• Vusterio padažas arba sojų padažas ir prieskoniai pagal skonį marinatui
• 2 svogūnai
• Pomidorų pasta
• Česnakų padažui: grietinė, česnakai, garstyčios, druska
Gaminimas
Kaklą sukapokite maždaug 3 cm storio gabalėliais, kad kaulas liktų per vidurį. Gabalėlius parą marinuokite. Marinatui ingredientus galima rinktis pagal skonį, o aš šiuo atveju naudojau žvėrienos prieskonių mišinį, Kajeno paprikas, sojų padažą ir juoduosius pipirus.
Apkeptą mėsą perdėkite į kepimo indą. Šiam tikslui naudojau kepimo maišą, kuris per ilgą laiką pasitvirtino kaip labai efektyvi priemonė mėsos sultingumui išlaikyti. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepėte mėsą, įpilkite vandens, suberkite atskirai apkeptus svogūnus, įdėkite pomidorų pastos ir šiuo padažu apipilkite mėsą.
Tada šaukite ją į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę beveik 2 valandoms, kol galėsite mėsą lengvai atskirti nuo kaulų šakute.
Žurnalas Medžioklė. Prenumeruok Lietuvos pašte arba ieškok spaudos prekybos vietose!