Pusryčiai. Kartais užtenka tik kavos, bet jeigu yra laiko ir įkvėpimo, galima pagaminti ką nors įdomesnio. Įkvėpimas atėjo žiūrint serialą Geriausias Amerikos virėjas, kurio finale teisėjas ir vienas garsiausių pasaulio virėjų Gordonas Ramsay liepė dalyviams pagaminti vieną jo mėgstamiausių patiekalų – Benedikto kiaušinius. Jie atrodė taip skaniai!
Klasikiniame recepte naudojama kepta vytinta šoninė, angliškas mafinas – pusryčių bandelė, pašildoma keptuvėje iškart po mėsos, be lukšto virtas kiaušinis ir olandiškas padažas. Pastarasis paprastai pagaminamas, labai maistingas, bet šį kartą apsiėjau be jo, o vietoj šoninės pasirinkau stirnienos medalionus.
Ingredientai
Skrudintos duonos riekė
Kiaušinis
Stirnienos medalionai
Druska
Salotų lapai
Šiek tiek majonezo
Gaminimas
Vidutiniškai paskrudinkite duoną. Į lėkštę dėkite vieną ar kelis salotų lapus, ant jų dėkite duoną. Keptuvėje pakepkite medalionus. Kas nors galėtų paklausti – kas tai? Medalionais vadinu tai, ką pavyksta rasti namuose. Dieną prieš šiuos pusryčius gaminau rūkyti skirtų dešrelių. Žarnos baigėsi, bet liko mėsos, iš kurios išėjo toks tarsi vyniotinis – iškepiau jį keptuvėje. Kitą rytą jį supjausčiau gabalėliais, kuriuos dar apkepiau svieste – štai ir stirnienos medalionai.
Gaminant Benedikto kiaušinius, viskas daroma kartu. Kaip minėjau, olandišką padažą praleidau – pamėginsiu kitą kartą. Vietoj jo ant skrudintos duonos užtepiau majonezo. Kol medalionai kepė, užvirė vanduo kiaušiniams. Naudojau siaurą, aukštą katiliuką – kone kaip turkiškos kavos kavinuką. Kai vanduo užverda, visiškai sumažinkite kaitrą, o šaukštu vandenį maišykite – reikia, kad susiformuotų verpetas. Kiaušinį įmuškite pirma į stiklinę ar tiesiai į verpeto vidurį. Taip kiaušinis išverda daug greičiau nei lukšte – praktiškai per minutę. Prisiminkite, kad taip virto kiaušinio trynys turi būti skystas.
Išvirtą kiaušinį šaukštu atidžiai išimkite iš vandens. Kad perteklinis vanduo nuvarvėtų, apverskite negilią lėkštę ir padėkite kiaušinį ant jos dugno. Aišku, dugnas turi būti lygus.
Galiausiai karštus stirnienos medalionus uždėkite ant skrudintos duonos, o ant jų – kiaušinį. Jį įpjaukite peiliu, kad ištekėtų trynys, ir iš karto patiekite.