
Azijietiški skoniai, įskaitant saldžiarūgštį medaus ir sojų padažą, tik viena iš priežasčių, kodėl vis grįžtu prie šio recepto vakarienei. Kita priežastis – kiekvienas gabalėlis suvyniotas į pradžioje traškų, o paskui – skanaus padažo prisisukusį apvalkalą. Be to, namie gaminta mėsa bus daug geresnė nei ta, kurią gautume Azijos restoranuose. Na, gana varvinti seilę, kimbame į darbą!
2–3 porcijoms pagaminti reikės:
Stirnienos kepsniui:
1 stirnienos kepsnys (jei norisi solidesnių porcijų, galite paimti ir du)
Kukurūzų miltų
1 arbatinio šaukštelio druskos
1 arbatinio šaukštelio česnakų granulių
Aitriųjų paprikų (kiekvienam pagal skonį)
Aliejaus kepti – tiek, kad kepant mėsa būtų apsemta
Padažui:
250 ml sultinio
2 kupinų šaukštų medaus
1 valgomojo šaukšto tahinio (sezamų pastos)
1 valgomojo šaukšto bulvių krakmolo
2 česnako skiltelių
50 ml sojų padažo
Likusiam dubens turiniui:
Stiklinių makaronų (užpilama karštu vandeniu, paverdama 5 minutes), tarkuotų morkų, Chalapos paprikų, wakame salotų, agurkų, kubeliais pjaustyto svogūno (tiks ir marinuotas), paprikų ir viso kito, ką namuose randate skanaus.
Paruošimas
Į puodą supilamas sultinys, sojų padažas, įdedama medaus, tahinio pastos (galima ir šaukštą sezamų aliejaus) ir viskas lėtai verdama.
Puodelyje sumaišomas vanduo ir bulvių krakmolas ir maišant supilama į padažą. Viskas maišant verdama, kol padažas pasidarys tirštokas ir tamsus, tada puodas nukeliamas nuo viryklės.
Dubenyje sumaišomi kukurūzų miltai su druska, česnakų granulėmis ir aitriosiomis paprikomis. Stirnienos kepsnys supjaustomas maždaug 1 cm pločio ir 4–5 cm ilgio juostelėmis ir apvoliojamas miltų mišinyje.
Į keptuvę įpilama aliejaus, gerai įkaitinama, tada mėsa apkepinama iš abiejų pusių iki rudos spalvos. Geriausia kepti per kelis kartus, kad mėsos gabalėliai tolygiai apkeptų ir nesuliptų keptuvėje. Tada užpilamas iš anksto paruoštas padažas, sudedamos išspaustos arba smulkiai supjaustytos česnakų skiltelės, sumaišoma ir keptuvė nukeliama nuo viryklės.
Dėliojame dubens turinį: dedame į jį iš anksto išvirtus stiklinius makaronus, paruoštas stirnienos kepsnio juosteles, salotas, daržoves ir galiausiai ant mėsos dar užpilame saldžiarūgščio padažo. Puikiai tiks ir sezamų sėklos – tiek juodos, tiek baltos arba abiejų rūšių kartu.
Gero apetito!
VIDEO! Traktoristai žiauriai žudo šernus. Po paskelbto vaizdo įrašo Ukrainoje pradėtas tyrimas
!PRENUMERUOKITE žurnalą Medžioklė 2025 metams!

Naujausias žurnalo numeris jau čia!
