Virtuvė

Stirniena susitiko su daržovėmis vok keptuvėje, arba tęsiant Azijos temą – stirnienos kepsnio Stir-fry su daržovėmis ir ryžiais0

Gaminkime taip, kad nieko neliktų! Tęsiame šių metų receptų skiltyje pradėtą temą, kaip sunaudoti miško žvėrį nuo nosies iki uodegos. Stirna tikrai nėra pats lengviausias gyvūnas mėsos gavimo požiūriu. Teko girdėti, kad iš stirnos galima panaudoti tik sprandinę, mažą širdelę ir kepenėles. Filė stirna turi labai mažai, iš užpakalinių kojų – tik faršas ar vasaros sezono šašlykas, o osso buco iš priekinių kojų gaminti – kas turi tiek laisvo laiko tiek žaisti?!
Nieko nepadarysi, vasara baigėsi, todėl šiandien kimbame į stirnos užpakalines kojas, kurias gražiai nukauliname ir nulupame plėves, gauname gražius mėsos gabaliukus, iš kurių ruošime sultingą Stir-fry variaciją.

Ingredientai

Mėsa nuo užpakalinės stirnos kojos
1 svogūnas
1 raudona saldžioji paprika
1 geltona saldžioji paprika
1 morka
Ryžiai (kad patiekalas būtų sotesnis)
Sojų padažas
2 didokos skiltelės česnako
1/2 arbatinio šaukštelio smulkinto imbiero
1 valgomasis šaukštas medaus
Aliejus kepti

Paruošimas

Stir-fry yra Azijoje populiari maisto gaminimo technika. Pagrindinė jos idėja – visas sudėtines dalis supjaustyti vienodomis juostelėmis ir apkepti jas ant didelės ugnies kiniškoje keptuvėje nuolat maišant.

Atsižvelgiant į tai, kad sudėtinės dalys ruošiamos ant stiprios ugnies, joms kepant nebus laisvos akimirkos dar ką nors pjaustyti, todėl viską plonomis juostelėmis reikia susipjaustyti iš anksto.

Maistas turi būti gaminamas kiniškoje (wok) keptuvėje. Keptuvės ypatumas tas, kad jos dugne išsilaiko aukšta temperatūra, todėl vienu metu negalima kepti didelio kiekio produktų, nes paprasčiausiai taip keptuvė greičiau atvės ir norimo kepimo rezultato nebus.

Kepant geriau naudoti rafinuotą augalinį aliejų. Kadangi maistas ruošiamas aukštoje kepimo temperatūroje, alyvuogių aliejus tam tikrai netiks, nes esant aukštai temperatūrai visi naudingi jo komponentai iškart suirs. Tinkamiausias bus paprastas rafinuotas saulėgrąžų aliejus.

Dėl aukštos temperatūros maistas kepa greitai, todėl labai svarbu maišyti, kad niekas nepridegtų. Svarbu sutelkti dėmesį!

Pirmiausia keptuvėje pakepinama mėsa, ji iškepama iki 3/4 iškepimo lygio ir išimama iš keptuvės. Tada keptuvėje lengvai apkepinamos daržovės ir į keptuvę sudedama anksčiau apkepta mėsa.

Galiausiai į kinišką keptuvę įpilama jau paruošto padažo iš sojų padažo, medaus, smulkinto imbiero ir česnakų (galima įdėti ir sezamų sėklų), išraiškingesniam skoniui galima įlašinti lašelį žuvies ar austrių padažo. Jei norite, kad padažas būtų tirštesnis, galite įdėti šaukštelį vandenyje ištirpinto bulvių krakmolo. Padažas suteiks patiekalui ir malonų aromatą.

Patiekiama su iš anksto virtais ryžiais ir norimomis žaliomis salotomis.

Gero apetito!

!PRENUMERUOKITE žurnalą Medžioklė 2025 metams!

Susiję straipsniai

Naujausias žurnalo numeris jau čia!

LA.lv
Prašome komentuoti mandagiai, nekurstyti neapykantos ir apsieiti be keiksmažodžių.