Virtuvė

Receptas. Viengungiška šerniena0

Nuotrauka: Kataryna Šterna

Šią istoriją būtų galima pradėti taip: „Kadaise, prieš dvidešimt metų, buvau Amerikoje ir ten vietos medžiotojai man parodė šį seną Laukinių Vakarų receptą…“ Tačiau tai būtų netiesa. Tokį mėsos gaminimo būdą kažkur radau, tik nebeatsimenu kur. Apskritai šis receptas labai paprastas ir pritaikomas bet kokios rūšies mėsai. Patiekalas išeina labai gardus!

Ingredientai

1 kg šernienos, bet kokios
Didelė morka
Raudonoji paprika
1 česnako galva
3–4 vidutiniai svogūnai
Arbat. š. druskos
Žvėrienos prieskonių mišinys ir šviežias rozmarinas (kvapui ir papuošimui)
100–150 g sviesto (kepti)

Viengungiška šerniena

Gaminimas

Įkaitinkite keptuvę, išlydykite sviestą ir leiskite jam paskrusti. Galite įberti pusę šaukštelio cukraus. Iš mėsos pašalinkite kuo daugiau gyslų, supjaustykite piršto storio gabalėliais ir kepkite didelėje keptuvėje be dangčio ant atviros ugnies. Idealiai tiks ketaus keptuvė.

Kai visas skystis išgaruos ir mėsa pradės čirkšti, suberkite supjaustytus svogūnus, česnakus ir morką. Papriką irgi galite supjaustyti ir dėti iš karto, bet galima ir po dešimties minučių – tada ji liks traškesnė. Suberkite prieskonius, keptuvę uždenkite ir troškinkite 30–40 minučių, vis įpildami šiek tiek vandens. Patiekalą kartkartėmis pamaišykite, kad nepridegtų.

Susiję straipsniai

Viskas! Patiekite su bulvėmis, ryžiais, virtomis pupomis ar žirniais. Galima valgyti ir paprastai su duona. Skanaus!

PRENUMERUOK Žurnalas Medžioklė arba ieškok spaudos prekybos vietose!

Žurnalo „Medžioklė“ „YouTube“ kanalas

https://www.medzioklezurnalas.lt/

Posted by Žurnalas Medžioklė on Ceturtdiena, 2021. gada 1. aprīlis

LA.lv
Prašome komentuoti mandagiai, nekurstyti neapykantos ir apsieiti be keiksmažodžių.