Lazanija vienareikšmiškai yra latvių mėgstamas patiekalas, ir ne be pagrindo – gardus pomidorų ir mėsos padažas, sūris, prieskoniai ir dar sotūs makaronų sluoksniai… Tačiau šį kartą lazanija ne visai tradicinė, o greičiau soti sriuba kaulus smelkiantiems vakarams. Receptą pasiskolinau iš vieno Instagram vaizdo įrašo. Prisipažinsiu, retai idealiai laikausi kokio nors konkretaus recepto, todėl ir šį kartą improvizavau.
Reikės:
Sultinio (jei jau pasirinkau elnieną, tai ir sultinys iš elnienos kaulų)
Svogūnų ir česnakų
Elnienos faršo
Paprikos
Skardinės pjaustytų pomidorų savo sultyse
Pasirinktų makaronų
Įvairių sūrių (naudojau parmezaną, mocarelą ir rikotą)
Prieskonių (druskos, pipirų, raudonėlių, čiobrelių, aitriųjų paprikų dribsnių, žiupsnelio cukraus išraiškingesniam skoniui)
Paruošimas:
1. Išverdamas sultinys – kaip kam patinka, pagal savo skonio receptorių pageidavimus. Jei vis dėlto laiko nedaug, galima naudoti jau gatavą sultinį arba sultinio kubelį.
2. Sukapojau svogūnus ir česnakus. Dedu juos kepti į įkaitintą nedidelį puodą. Kepu aliejuje ir svieste, kol jie pasidaro skaidrūs. Vėliau įberiu druskos, pipirų, po šaukštelį raudonėlių, čiobrelių ir aitriųjų paprikų dribsnių (jei nesate aštrių patiekalų gerbėjas, tikrai galite dėti mažiau arba pakeisti raudonųjų paprikų milteliais).
3. Sudedu elnienos faršą ir kepu, kol paruduos. Apytikriai nuo 8 iki 10 minučių.
4. Į mėsą supilu sultinį ir pomidorus. Viską paverdu leisdama skoniams persisunkti. Apytikriai nuo 6 iki 10 minučių.
5. Sudedu savo mėgstamus makaronus ir verdu pagal nurodymus ant pakuotės.
6. Makaronams baigiant virti įdedu įvairių sūrių.
7. Viską gerai išmaišau, patikrinu, ar nereikia įdėti dar kokių nors prieskonių, ir galima patiekti.
8. Išraiškingesniam skoniui į dubenėlį įdėjau dar šiek tiek sūrio, šviežio baziliko ir šiek tiek aitriųjų paprikų dribsnių.