Virtuvė

Po švenčių – aitrios blauzdelės0

Nuotrauka: Kataryna Šterna

Sausis – tai metas, kai sėdi šiltame kambaryje, šventės pasibaigusios, o orkaitėje čirška žvėriena ir visi namai prisipildo neatremiamo kepsnio kvapo. Žiema yra puikiausias laikas žvėrienai ant stalo patiekti! Juk šventėms paprastai kepamas kepsnys, žąsis, dar kas nors gardaus. O po jų galima pabandyti ką nors kitokio, kad pradžiugintumėte šeimą, gimines ir draugus!

Elniukų ir stirninų blauzdos yra gana nepatogi mėsa – pašalinus kaulus, telieka gyslos ir šiek tiek raumeninių audinių. Tikrą Osso buko gaminti irgi nepatogu. Jis paprastai gaminamas iš griežinėliais supjaustytų briedžio blauzdų. Ką daryti? Virti mėsą ar atiduoti šunims? Yra kitas variantas: blauzdeles kepti orkaitėje, su ar be daržovių, kepimo maiše, kuris apsaugos nuo išdžiūvimo.

Ingredientai:

• 12 blauzdų (dviejų stirninų ir elniuko)
• 100 g alyvuogių aliejaus
• 100 g sviesto
• Porai
• 2–3 didelės morkos
• Moliūgas ir kitos daržovės pasirinktinai
• Druska, cukrus, juodieji ir raudonieji pipirai, raudonėliai, čiobreliai, rozmarinas

Receptas. Aitrios blauzdelės!

Gaminimas

Susiję straipsniai

• Nusausintas blauzdas ištepkite aliejumi ir apiberkite druska bei prieskoniais.
• Įdėkite į šaldytuvą parai.
• Supjaustykite daržoves, užpilkite aliejaus ir įberkite prieskonių. Raudonėliai ir juodieji pipirai gerai derės su daržovėmis.
• Sumaišykite ir pusę įdėkite į paruoštą kepimo maišą. Ant viršaus tvarkingai sudėkite blauzdas.
• Ant mėsos sudėliokite likusias daržoves ir ant viršaus uždėkite sviesto.
• Maišą užriškite ir pašaukite į orkaitę.
• Kepkite dvi valandas 170–180 laipsnių temperatūroje.

Norite nusipirkti žurnalą internetu arba jį užsiprenumeruoti?

LA.lv