Virtuvė

Plėšome žvėrieną0

Nuotrauka: Linda Dombrovska

Vieno restorano valgiaraštyje teko pamatyti man dar naujieną – plėšytą kiaulieną, angliškai pulled pork. Tąkart šio patiekalo neparagavau, kol vieną gražią dieną iš giliausių kameros kampų ištraukiau turimus šernienos ir stirnienos gabalus. Atsidariau platųjį guglą ir pradėjau žiūrėti, kas gi ta plėšyta kiauliena, kaip ją paruošti, ar galima plėšyti ir kitokią mėsą, žvėrieną. Radau vaizdo įrašą su receptu ir pritaikiau jį pagal save.

Ingredientai

– Šerniena arba stirniena
– Česnakai, pipirai, druska, rudasis cukrus, kuminų sėklos, Kajeno paprikos, rūkytos paprikos milteliai
– Butelis alaus
– Kečupas, majonezas, obuolių actas

Gaminimas

Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio gabalėliais, tada paruoškite prieskonių mišinį. Visus prieskonius – druską, pipirus, rudąjį cukrų, kuminus, Kajeno paprikas – sumaišykite dubenėlyje, užberkite ant mėsos ir įtrinkite. Gabalėlius lengvai apkepkite keptuvėje – greitai iš abiejų pusių, kol paruduos. Dėkite mėsos gabalėlius į kepimo indą (geriausia tam tinkamą puodą), užpilkite alaus.

Šaukite į orkaitę bent keturioms valandoms maždaug 250 °C temperatūroje. Kartkartėmis pažiūrėkite, ar netrūksta skysčio. Pagal receptą reikėjo kepti tris valandas 300 °C, bet mano orkaitėje taip mėsa kone apanglėjo, todėl geriau kepti žemesnėje temperatūroje ir kiek ilgiau.

Susiję straipsniai

Iškepusi mėsa turi būti labai minkšta. Šakute ar rankomis ją taip ir suplėšykite juostelėmis. Šerniena geriau plėšosi, stirniena labiau dalijasi į gabalėlius.

Tada gaminkite padažą: į puodą įpilkite kečupo, jį sumaišykite su majonezu ir paskui įpilkite šiek tiek obuolių acto. Pakaitinkite maišydami iki pirmųjų burbuliukų ir pilkite ant plėšytos mėsos, sumaišykite. Patiekite su salotomis arba galite dėti į mėsainius, vynioti pitos duonelėje ar lavaše. Labai skanu!

Žurnalas Medžioklė. Prenumeruok Lietuvos pašte arba ieškok spaudos prekybos vietose.

LA.lv
Prašome komentuoti mandagiai, nekurstyti neapykantos ir apsieiti be keiksmažodžių.