Patirtis

Klausia skaitytojas. Jeigu atrodo įtartina, geriau nevartoti0


Ar galima naudoti tamsius bebro sruoglius?
Ar galima naudoti tamsius bebro sruoglius?
Nuotrauka: iš archyvo

Žurnalas gavo vieno skaitytojo klausimą apie džiovintus bebrų sruoglius, kurie jam pasirodė per tamsūs. „Vienas tolimas pažįstamas sakė, kad galima naudoti rudus džiovintus sruoglius, bet ne tamsius. Ką daryti? Ir ką geriau naudoti užpilui – degtinę, nuosavos gamybos alkoholį ar spiritą?“

Konsultuoja patyręs bebrų medžiotojas iš Kuržemės Maris Dimantas:

„Apie sruoglių spalvą po džiovinimo komentuoti sunku. Manau, spalva po džiovinimo visų būna vienoda – ruda. Galbūt sruogliai džiovinti tiesioginiuose saulės spinduoliuose ir sumirko, todėl yra tamsesni. Taip pat gali būti, kad sruogliai buvo nepakankamai nuvalyti prieš džiovinant ir ant jų liko plėvės. Sudžiūvusios jos galėjo lemti tamsų atspalvį. Jeigu sruogliai atrodo įtartini, geriau jų nevartoti. Saugiau būtų vėl susimedžioti bebrą ir padaryti viską, kaip priklauso. Bebrų sruoglių užpilui paprastai naudoju savos gamybos 55 laipsnių stiprumo alkoholį.“

Prenumeruokite žurnalą Medžioklė iki 2022 m. pabaiga!

Susiję straipsniai
LA.lv
Prašome komentuoti mandagiai, nekurstyti neapykantos ir apsieiti be keiksmažodžių.