Elniena retai kada užsibūna kameroje iki vasaros pradžios. Kadangi labai mėgstu šią žvėrieną, kiekvieną porciją taupau ypatingoms progoms. Prasidėjus sezonui elniena vėl pasirodo ant stalo, taip pamalonindama ne tik mane, bet ir gimines bei draugus.
Kartais nebūna laiko itin subtiliems ir sudėtingiems prancūzų receptams. Valgis turi būti paprastas, skanus ir sotus, dar idealu, jeigu gaminti neužtrunka. Šiems elnienos suktinukams reikia maždaug pusvalandžio.
Ingredientai
1,5 kg elnienos karbonado
~300 g rūkytų kiaulienos lašinių arba šoninės
2 raudonosios paprikos
Pipirai ir druska
Gaminimas
Karbonadą supjaustykite pusantro centimetro storio gabalėliais. Sumuškite iš vienos pusės. Kadangi atitirpinta mėsa nėra tokia tanki kaip šviežia, mušti reikia atsargiai. Kiekvieną gabalėlį galima pridengti polietileniniu maišeliu ir mušti per jį.
Mėsą pagardinkite juodąja Himalajų druska (mano mėgstama) ir maltais pipirais. Galima apsieiti vien su juodaisiais, bet aš naudojau Santa Maria penkių pipirų mišinį.
Į sumuštą mėsą įvyniokite lašinių juosteles su paprikos gabalėliu. Į didesnius gabalus lašinių galima pridėti daugiau. Lašinius galite pirkti gana stipriai sūdytus, nes mėsa druską išsiurbia.
Suktinukus sutvirtinkite dantų krapštukais. Taip paruoštą mėsą galima kepti keptuvėje ar net kepsninėje.
Elnienos suktinukus reikia kepti ant stiprios ugnies ar itin karštų anglių. Aišku, tai reiškia, kad reikia visą laiką prižiūrėti. Jeigu kepsninėje atsiranda liepsna, o taip būna dažnai, nes iš suktinukuose esančių lašinių teka taukai, ugnį prigesinkite. Jeigu užpilsite alaus, dūmai taps aromatingi ir suteiks mėsai papildomo kvapo. Kepant lėtai ar ant nepakankamai karštų anglių suktinukai išdžius, o greitai apkepti yra sultingi ir gardūs!
Receptas: Briedienos karbonadas – greitai ir lengvai
Norite nusipirkti žurnalą internetu arba jį užsiprenumeruoti?