Virtuvė

Briedžio lūpa maišelyje0

Nuotrauka: Kataryna Šterna

Kas nėra girdėjęs apie puikų skanėstą – briedžio lūpą. Tai gerai žinomas medžiotojų užkandis, bet, tiesą sakant, retai kas žino, kaip jį gaminti? Kaip pašalinti vilną? Kokius prieskonius naudoti? Virti, troškinti, kepti?
Štai vienas naujausių receptų, pažodžiui išbandytas vakar.

Ingridientai

Briedžio viršutinė lūpa;
100 g augalinio aliejaus;
100 g alyvuogių aliejaus;
100g sojų padažų;
30-50g Teriyaki padažų;
Visa česnako galva;
1 t.k. druska;
Prieskoniai: įvairių rūšių pipirai, čiobreliai, rozmarinai (nebūtina);

briedžio lūpą

Paruošimas

Paimkit briedžio lūpą. Kruopščiai nuplaukite plaukus ir padėkite į didelį puodą. Įberkite lauro lapų ir keletą kadagių, bet druskos nedėkite. Briedžio lūpą su visa vilna reikia virti apie pusantros valandos. Tada lūpa pašalinama iš vandens, šiek tiek atvėsinkite ir pašalinkite epitelio sluoksnį su vilna.

Šnerves taip pat reikia perpjauti ir išvalyti viduje. Tada dar kartą viską gerai nuplaukite, nušveiskite viršutinį odos sluoksnį šnervėse ir leiskite nudžiūti.

Supilkite aliejų į nedidelį dubenį, įpilkite padažų, sutrinto česnako, druskos ir prieskonių. Prieskonių taip pat galima atsisakyti, nes briedžio lūpos yra unikalaus ir švelnaus skonio, kurį gali pažeisti aštrūs prieskoniai.

Padažu aptepkite briedžio lūpą, taip pat ištepkite jos vidų ir įdėkite į kepimo maišelio vidų. Be vandens. Uždarykite maišelį ir padėkite jį į orkaitę.

Kepimo režimas

Lūpą pirmąją valandą reikia kepti 180 laipsnių temperatūroje, bet tada temperatūrą reikia sumažinti iki 150 laipsnių ir kepti dar valandą.

Žurnalas Medžioklė. Prenumeruok Lietuvos pašte arba ieškok spaudos prekybos vietose.

LA.lv
Prašome komentuoti mandagiai, nekurstyti neapykantos ir apsieiti be keiksmažodžių.