Virtuvė

Savaitės receptas. Virta šernienos dešra. Greitai ir nesudėtingai0

Sakoma, kad geriau nežinoti, kaip daroma politika ir dešros. Kalbant apie dešras, viskas nėra taip blogai, ypač, jei tą dešrą gamini pats. Išbandžiau receptą, kurį pamačiau YouTube. Ir turiu pasakyti, ateityje virtos dešros parduotuvėje nebepirksiu, o gaminsiu pats iš žvėrienos!

Į greitpuodį sudėjau kartu virti 500 gramų šerniuko mėsos ir 500 gramų vištienos šlaunelių. Žinoma, kiekvienas iš mūsų turime savo slaptą prieskonių derinį. Mano atveju tai buvo kadagio uogos, česnakų granulės, paties gaminta druska ir aitriojo pipiro ankštis.



Mėsą viriau 45 minutes. Tuo tarpu išbrinkinau želatiną.

Mėsą atskyriau nuo kaulų, įpyliau truputį sultinio, kuriame buvo išmaišyta išbrinkusi želatina, šiek tiek burokėlių sulčių dėl spalvos, šaukštą Dižono garstyčių, truputį trintų kalendrų sėklų ir dar truputį jūros druskos.

Viską sutryniau trintuvu į vienalytę standžią masę ir supyliau į mineralinio vandens butelį, nupjautą ties susiaurėjimu prieš kaklelį su kamšteliu. Butelį pakračiau, porą kartų trinktelėjau juo į stalą. Tada palikau šaldytuve iki ryto, kad dešros masė sustingtų.

Belieka ją supjaustyti ir sudėti ant sumuštinių arba naudoti kepant su omletu ar salotoms. Ir taip, šioje dešroje bus tik tai, ką patys į ją įdėsite! Tokiu būdu galite gaminti dešrą iš bet kokios mėsos ir naudoti labiausiai jums patinkančius prieskonius.

Kitą kartą plastikinio buteliuko nebenaudosiu – jį galima atiduoti perdirbti! Masę pilsiu į silikono formeles, kurias naudoju duonai kepti. Jas galima naudoti daug kartų, o dešros forma sutaps su duonos riekės forma! Gero apetito!

Naujausias žurnalo numeris jau čia!
Susiję straipsniai

!PRENUMERUOKITE žurnalą!

LA.lv
Prašome komentuoti mandagiai, nekurstyti neapykantos ir apsieiti be keiksmažodžių.