Autorius: Egils Panevičius
Prisipažinti, kad pirmą kartą sumedžioto šerno sėklidės buvo neišnaudotos tinkamai – gėda ir nesąžininga.
Visa genialiųjų sprendimų esmė slypi paprastume, ir šis patiekalas – ne išimtis. Tai neįprasta, bet vertinga delikatesė, kurios paruošimas trunka apie 20 minučių.

Reikės:
šerno sėklidžių
dviejų vidutinio dydžio svogūnų
dviejų česnako skiltelių
arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
druskos pagal skonį
dviejų valgomųjų šaukštų saulėgrąžų aliejaus
80 g sviesto
Peiliu atsargiai perpjaukite odą ir ją nuimkite. Sėklides ir svogūnus supjaustykite vienodo storio griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir sudėkite sviestą – aliejus padidina sviesto kaitinimo temperatūrą, todėl produktas nesitroškina. Sudėkite sėklides ir kepkite apie 5 minutes. Tuomet pridėkite svogūnus ir kepkite, kol jie taps auksinės rudos spalvos. Paskutinėmis minutėmis įdėkite susmulkintą česnaką, pipirus ir druską pagal skonį. Patiekalas paruoštas, kai svogūnai suminkštėja, o perteklinis skystis išgaruoja.
Patiekite su marinuotomis daržovėmis, krienais, garstyčiomis ar čili padažu.
Skanaus!
Maistinė vertė
Šerno sėklidės – tai itin baltymingas produktas, kuriame yra mažai riebalų, bet daug vertingų mikroelementų. Jose gausu cinko, fosforo, geležies, magnio ir vitaminų B grupės. Dėl didelio baltymų kiekio ir mažo cholesterolio kiekio šis produktas laikomas lengvai virškinamu ir energijos suteikiančiu. Tradiciškai sėklidės buvo vertinamos kaip tonizuojantis ir vyrišką jėgą stiprinantis maistas, tačiau jos tinka ir moterims – kaip aukštos biologinės vertės baltymų šaltinis.
+Tikras medžioklės VIDEO! Lietuvis sumedžioja retą plėšrūną ir kur dingsta medžiotojų pinigai. Pokalbiai apie medžioklę #81
Dar daugiau istorijų, patarimų ir įdomybių iš medžioklės pasaulio! Prasideda 2026 metų prenumerata!




