
Pavasaris, žinoma, irgi yra sriubų metas. Vasarą karšto ir sotaus kažkaip nesinori, o šaltuoju metų laikotarpiu – atvirkščiai. Šį receptą iš dalies nusirašiau iš kulinarijos tinklaraštininko ir virėjo Pipiro. Truputį papildžius, pavyko visai medžiotojiška ir labai skani sriuba.
Ingredientai
500 g maltos šernienos
200–300 g šviežių arba šaldytų grybų
5–6 skiltelės česnako
Vienas šalotinis svogūnas, galima naudoti ir paprastą
Dvi skardinės, arba 200–250 g, konservuotų arba šviežių baltųjų pupelių
100 g perlinių kruopų
200 g saldžios grietinėlės
Sojų padažas, terijakio padažas, juodieji pipirai, druska, cukrus
Gaminimas
Šerniena apkepinama kaip mėsos padažui. Nulupami česnakai ir svogūnas, smulkiai supjaustoma. Į puodą, kuriame bus verdama sriuba, įpilama aliejaus ir įdedamas didokas gumulėlis sviesto. Puodas įkaitinamas, suberiami susmulkinti česnakas ir svogūnas. Tada supjaustomi ir sudedami grybai.
Viskas kruopščiai išmaišoma ir apkepinama. Tada sudedama malta mėsa ir dar šiek tiek pakepinama. Po to įpilama pusantro litro vandens arba sultinio, jei tokio turite. Įpilama 100 g sojų ir terijakio padažo ir leidžiama sriubai virti kokias dešimt minučių.
Tada supilamos iš anksto išvirtos arba konservuotos pupelės, iš anksto išvirtos perlinės kruopos ir grietinėlė. Sriuba verdama dar kokias dešimt minučių. Pabaigoje galima įdėti šviežių žalumynų.
Naujausias žurnalo numeris jau čia!

!PRENUMERUOKITE žurnalą!
