Virtuvė

Žvėrienos receptai. Stirnienos kepsnys su batatų koše0

Nuotrauka: indulis Burka

Ingredientai

300 g stirnienos kumpio su kaulu
500 g batatų
Mėlynųjų bulvių
Kukurūzo burbuolė
Briuselinių kopūstų

Nuo užpakalinės stirnos kulšies nuvalykite plėves ir atpjaukite maždaug dviejų centimetrų storio griežinėlį – mėsą iki kaulo apipjaukite peiliu, o kaulą – tam skirtu pjūkleliu. Išeis maždaug 300 g svorio kepsnys.

Mėsą pamarinuokite su druska, pipirais, čiobreliais, rozmarinais ir česnakiniu aliejumi (iki 60 laipsnių pašildytu alyvuogių aliejumi su trupučiu smulkinto česnako). 10–15 minučių palaikykite šiltai, galite įdėti į orkaitę, nustatę 40 laipsnių temperatūrą, kad mėsa sušiltų. Po to kepkite grilyje po penkias minutes iš abiejų pusių.

Kol mėsa sušils, pasigaminkite garnyrą. Batatus su visa luoba pašaukite į orkaitę, tik prieš tai lupeną subadykite. Kai batatai iškeps, dar karštus nulupkite ir sudėkite į trintuvą. Įdėkite sviesto, druskos ir malto muskato.

Susiję straipsniai

Mėlynąsias bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir apkepkite svieste. Pasūdytame vandenyje 30–40 minučių virkite kukurūzo burbuolę, po to irgi apkepkite svieste. Taip pat pasūdytame vandenyje dvi minutes pavirkite briuselinius kopūstus.
Viską išdėliokite lėkštėje ir patiekite su pasirinktu kepsnių padažu.

Norite nusipirkti žurnalą internetu arba jį užsiprenumeruoti?

LA.lv
Prašome komentuoti mandagiai, nekurstyti neapykantos ir apsieiti be keiksmažodžių.