Virtuvė

Kaip kept briedį0

Nuotrauka: Darius Babelis

Receptas su humoru

Viskas paprasta. Susimedžiojat briedį. Čia lengviausia dalis. Kai anas jau būn be kailia ir suporcijuotas, vejat su storu pagaliu analfabetus su kirviais ir rezakais – neduokdie neleiskit kokiam durniui supjaustyt ar sukapot vidinės išpjovos. Ji reikalinga visa. Tą vidinę išpjovą partysiat namo ir išdidžiai teškiat ant stalo. Daba reiks dyrbt.

Neskubėdami nuimat visas plėves, visas sausgysles, visus riebaliukus. Žodžiu, turi likt plikas basas miasos šmotelis. Pakartosiu – jokių plėvių, jokių sausgyslių. Nebūkit barbarais, plėvinkit gražiai. Supjaustytus pirštus patariu pasitept jodu ir užklijuot pleisteriu. Tada gražiai nuvalot tą mėsgalį ir nusausinat. Galiu tik pamokyt – plaunamos yra rankos ir subinė. Mėsa yra nuvaloma. Ir ilgai nelaukę kišam į vakuuminį maišą, užvakuumuojam, dedam į šaldytuvą ir laukiam minimum 2 savaites. Daugiau nei 3,5 savaitės nesu laukęs. Kai atein ta šventė ir jūs morališkai pasiruošę paragaut briedžio kūno, iš vakaro traukiat tą savo meną iš šaldytuvo, skersai raumenį pjaustot riekelėm per vyriško piršto storį. Na, arba moteriško piršto du storius.

Ir nereik tos mėsos iškart jiest. Reik supjausčius sudėt į duršlioką (toks dyyydelis samtis su skylėm), tą duršlioką dėt į dubenį ir palikt per naktį šaldytuve. Tam, kad visi skysčiai negarbūs nutekėtų.

Kai pilvas pradeda grot polką, jamat pačią didžiausią petelnę (tinka ir ketaus grotelės kepsninėj, ir toks juodas kiaušinis didelis, tipo Kam bobos, tfu Kamado bono). Pilat alyvuogių aliejų į petelnę arba palaistot groteles (tuo prekybcentriniu už 3 eurus galit šikną pasitept – reik gero kokybiško alyvuogių aliejaus, padaryto iš alyvuogių, katro rūgštingumas ne daugiau 0,3 proc.) ir gerai įkaitinę sudedat tuos miasos šmotelius kept. Daba klausot. Kepat vieną pusę lygiai 2 minutes, verčiat, kepat lygiai 2 minutes ir dedat tuos mėsgalius į molinį pašildytą indą, ir uždengiat dangčiu 10 minučių pailsėt. Kam nepatinka miasa su krauju, kepat lygiai 3 minutes vieną ir 3 minutes kitą pusę.

Susiję straipsniai

Tai va. Po 10 minučių dedat tuos mėsgalius lekštėn, pasibarstot druska (ta druska, kur būn rusiškai užrašyta ir popieriniam poke, tinka tik keliam barstyt – jūs imat druskos snaiges, vadinamuosius druskos dribsnius), užmalat ant tų mėsgalių pipirų mišinio (sakau tau, palik šituos maltus pipirus pakely uošvienei nuodytis – tu rimts šefas, tu imi pipirus ir juos mali pats).

Tai va kvieti šeimyną prie stalo, pili raudoną vyną į dyyydelę taurę. Ragauji savo šedevrą. Priimi komplimentus.
Sveikinu. Tu tik ką supratai, kad tau nereikia nei vagju, nei anguso, nei hailando. Nuo šiol tu briedžio gerbėjas…
Sėkmės.

LA.lv
Prašome komentuoti mandagiai, nekurstyti neapykantos ir apsieiti be keiksmažodžių.