Virtuvė

Įdaryti batatai tikriems mėsos mėgėjams0

Nuotrauka: iš archyvo

Jei nori pagaminti sotų, visavertį patiekalą, tai šis receptas bus kaip tik. Mūsų namuose batatai, liaudyje vadinami saldžiosiomis bulvėmis, yra gana mėgstami vakarienei, nes juos galima greitai paruošti, jie skanūs ir sotūs. Šį kartą vakarienei batatai buvo gaminami kitaip – tikriems mėsos mėgėjams.

Reikės

Batatams
– Batatų (vienas batatas – vienai porcijai)
– Aliejaus pašlakstyti
– Druskos, pipirų ir čiobrelių
Įdarui
– Maltos elnienos
– Svogūno
– Česnako
– Raudonėlių
– 5 didelių pomidorų
– Rūkytos šernienos (galima naudoti bet kokią kitą rūkytą ar vytintą mėsą)
– Marinuoto agurko (šį kartą naudojau Lidl parduodamus mažuosius agurkėlius su aitriąja paprika)
– Kietojo sūrio (šį kartą jo po ranka nebuvo, todėl teko naudoti tokį, kokio turėjau)

Patiekti
– Turkiško jogurto ar grietinės (pagal skonį)
– Svogūnų laiškų arba Chalapos paprikų aštresnių pojūčių mėgėjams

Gaminimas

Saldžiąsias bulves nuplaukite, gerai subadykite šakute ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Įpilkite aliejaus, užberkite druskos, pipirų, kepimo skardą pašaukite į orkaitę ir kepkite 200 °C, kol batatai iškeps. Batatus taip pat galite įvynioti į foliją – šitaip kepkite taip pat 200 °C temperatūroje 1 val. 20 min.

Kol batatai kepa, paruoškite įdarą. Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite svogūnus. Kai jie paruduos, suberkite faršą. Kai faršas bus jau beveik iškepęs, suberkite prieskonius: druską, pipirus, raudonėlius ir smulkintą česnaką. Taip pat sudėkite supjaustytus pomidorus. Leiskite skoniams susigerti.

Susiję straipsniai

Mažuosius agurkėlius supjaustykite plonais griežinėliais, rūkytą mėsą – nedideliais kubeliais. Kai bulvės iškeps, ištraukite jas iš orkaitės, perpjaukite per pusę išilgai, bet ne iki galo, ir atidarykite. Batato vidurį šiek tiek sutrinkite šakute ir dėkite įdarą: agurkus, rūkytą mėsą ir faršą. Viską pabarstykite sūriu ir pašaukite į orkaitę dar kelioms minutėms, kol sūris išsilydys.

Patiekite su turkišku jogurtu arba grietine ir svogūnų laiškais. Gero apetito!

Naująjį žurnalo numerį jau galima įsigyti spaudos vietose ir internete!

LA.lv