
Mėsa ir tinkamas jos paruošimas – neatsiejamas nuo medžioklės uždavinys. Visais laikais medžiotojai gilinosi į žvėrienos paruošimo subtilybes ir ieškojo paprasto, bet tuo pačiu puikaus mėsos apdorojimo būdo.

Sūdymas, rūkymas, vytinimas – jau įprastiniai mėsos apdorojimo būdai, reikalaujantys specifinių sąlygų paruošimui. Ne paslaptis, kad dažnai kreipiamasi į mėsos perdirbėjus, bet tuomet žvėriena tampa eiliniais mėsos gaminiais. O kuris iš medžiotojų nenori pavaišinti savo svečių gardžiai iškeptu garuojančiu elnienos kepsniu?
Žinių trūkumas dažnai gali atgrasyti imti ruošti skanius pietus. Siekdami gerinti kulinarinį medžiotojų pasiruošimą Šiaulių medžiotojų ir žvejų draugija šiemet spalio 11 d. organizuoja paskaitą apie mėsos brandinimo subtilybes ir jos pirminį paruošimą.
Brandinta mėsa tampa vis populiaresnė plačiojoje auditorijoje dėl savo skonio ir maistinių savybių. Džiaugiamės, kad pas mus atvyksta lektorė Jolanta Stankevičiutė iš Vytauto Didžiojo universiteto. Tikimės, kad savo sukauptomis žiniomis pasidalinusi dėstytoja įkvėps naują požiūrį į medžioklės produkcijos panaudojimą ir tai taps plačiai mums naudojamu metodu.
Kaip paruošti stirnienos velingtoną?
Patogu ir greita! Prenumeruokite arba pirkite žurnalą internetu!
