Patirtis

Savaitės receptas. Vytinta elniena0

Kiekviena sėkminga medžioklė baigiasi ne tik taikliu šūviu, bet ir pagarba žvėriui. Medžiotojo pareiga – kuo geriau panaudoti viską, ką gamta dosniai suteikė. Žvėriena – tai ne paprasta mėsa, o vertingas, natūralus ir maistingas produktas, kuris liudija apie žmogaus ryšį su gamta ir jo atsakomybę. Tinkamai paruošta žvėriena atskleidžia subtilų skonį ir leidžia pajusti tikrąją medžioklės prasmę – pagarbą medžiui, trofėjui ir maistui.



Štai viena paprasta, bet išskirtinai gardi klasikinė receptūra, kurią tikrai įvertins tiek medžiotojai, tiek gero maisto mėgėjai.
Receptas. Vytinta elniena

Ingredientai:
Elnių nugarinės arba minkštos dalys
Druska, prieskoniai
Kelios česnako skiltelės

Paruošimas:
Elnienos gabalus supjaustykite nedideliais gabaliukais, pašalinkite plėves ir sausgysles. Iš visų pusių įtrinkite druska ir dėkite ant grotelių šaldytuve trims dienoms. Po grotelėmis padėkite indą, nes druska ištrauks iš mėsos skysčio.

Po to gabaliukus įtrinkite susmulkintu česnaku ir apibarstykite prieskonių mišiniu (pavyzdžiui, Persidale). Įvakuokite ir laikykite šaldytuve dar tris dienas.

Išimkite mėsą iš pakuotės, apvyniokite medvilnine virvele ir pakabinkite vėdinamoje vietoje džiūti 3–4 savaites. Svarbu apsaugoti nuo pelių ir musių – geriausia pasigaminti vytinimo dėžę, kurios dvi sienos būtų iš smulkaus metalinio tinklelio.

Susiję straipsniai

Vytintą elnieną patiekite kaip užkandį ar delikatesą svečiams – ji puikiai atskleidžia tikrąją žvėrienos vertę.

Kova už gyvybę, šernai suėda gyvūną, FAKTAI apie lokio sumedžiojimą Latvijoje! Miško naujienos #16

Dar daugiau istorijų, patarimų ir įdomybių iš medžioklės pasaulio! Prasideda 2026 metų prenumerata!

LA.lv
Prašome komentuoti mandagiai, nekurstyti neapykantos ir apsieiti be keiksmažodžių.