
Su šiuo receptu būna lygiai taip pat, kaip su riešutėliais konditerijoje: ilgai trunki, kepi, o tada keliais kąsniais viską praryji. Bet ar buvo verta stengtis? Tikrai taip, nes rezultatas buvo labai skanus ir labai sotus. Širdis yra viena mano mėgstamiausių žvėrienos dalių. Dažniausiai gaminu ją su padažu arba tiesiog kepu keptuvėje, o šį kartą virtuvės šefas Seanas Johnsonas įkvėpė eksperimentui.
Ingredientai
Sudėtinių dalių kiekis priklauso nuo norimo porcijos dydžio.
Elnio širdis
Šviežios Chalapos aitriosios paprikos ar kitos rūšies pailgi pipirai
Pakuotė kreminio sūrio
Čederio sūris
Šoninė
Prieskonių pagal skonį
Gaminimas
Nors originaliame recepte naudojamos šviežios Chalapos aitriosios paprikos, šį kartą jų parduotuvėje nepavyko rasti, todėl čia naudojau žalias saldžiąsias paprikas, kurios savo forma ir dydžiu primena aitriąsias. Paprikas išilgai perpjauname pusiau ir iš vidurio išvalome sėklas. Tada pradedame gaminti įdarą, kurį sudarys širdies ir sūrio masė. Širdį supjaustome mažais gabalėliais, kad vienas gabalėlis tilptų į pusę pipiro. Širdies gabaliukus greitai apkepiname keptuvėje su prieskoniais. Atskirai gaminame sūrio masę: sutarkuojame čederį ir sumaišome su kreminiu sūriu. Tada viską eilės tvarka dedame į pipirų vidų. Kadangi turėjau ir nuo praėjusios dienos likusių karamelizuotų svogūnų, juos sudėjau į pačią pipirų apačią, tada sūrio masę, o ant viršaus – širdies gabalėlį. Galiausiai visą įdarytą papriką įvyniojame į šoninę ir perveriame dantų krapštuku. Išdėliojame ant kepimo skardos ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20–30 minučių.
Egzotiška ir skanu! Danielius persu stilumi
Naujausias žurnalo numeris jau čia!

!PRENUMERUOKITE žurnalą!
