
Žmona nuo pat pradžių skeptiškai žiūrėjo į tokį sprendimą – kininis kopūstas suktinukams! Vis dėlto rezultatas nustebino ne tik ją, bet ir mane patį.
Elnieną sumalkite, suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus, įberkite druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių ir gerai išmaišykite. Kininio kopūsto lapus atskirkite, storiausią 6–7 centimetrų ilgio dalį nupjaukite. Lapus nuplikykite karštu pasūdytu vandeniu – tada jie nebebus trapūs.
Paruoštą mėsą suvyniokite į lapus, formuodami suktinukus. Kepkite juos karštoje keptuvėje, o po to 30 minučių troškinkite iš anksto paruoštame sultinyje. Troškindami įmeskite porą laurų lapų ir kelias kadagio uogas.
Patiekiama su grietine ir žalumynais.
Reikės:
Elnienos
Svogūnų, druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių
Kininio kopūsto
Sultinio
Grietinės, žalumynų
!PRENUMERUOKITE žurnalą Medžioklė 2025 metams!

Naujausias žurnalo numeris jau čia!
